Va destinat persones grans, gent jove, esportistes o dones embarassades, entre altres. El coordinador de Teleassistència mòbil de la creu Roja Andorrana, Toni Calvente, ha explicat que “es tracta d’un geolocalitzador que serveix per estar a casa o al carrer i la persona ha de prémer un botó durant tres segons per tal de posar-se en contacte directe amb el centre d’operacions que hi ha a Barcelona”. Un cop l’operador atén la trucada es posa en contacte amb la família i els serveis d’emergència en cas de necessitat.
Per la seva part, Anna Arias, cap de l’Àrea Social, ha exposat que amb “amb la teleassistència tenim una part de la població coberta (630 usuaris) i el rellotge ho complementarà”. Afegeix que “ens preocupava perquè el territori andorrà no és planer i moltes persones queden aïllades. D’aquesta manera tenim la població més comunicada”.
Qui estigui interessat en aquest servei pot sol·licitar des d’aquest dimecres el rellotge que té un cost de 35 euros al mes. Ara bé, cal deixar un dipòsit de 50 euros i 24 euros del cost de la instal·lació. En el cas que es vulgui tenir també el servei de teleassistència domiciliària el cost total serà de 50 euros mensuals. Per qui no s’ho pugui permetre Afers Socials podria valorar la situació de cadascú i en podria exonerar una part o la despesa total.
D’altra banda, Toni Calvente ha explicat que s’està treballant per activar la funció de detecció de caigudes i que “realitza automàticament una trucada en mans lliures enviant un missatge d’alerta i localitzant la persona mitjançant el sistema GPS”. Així mateix, també es vol activar un sistema que ha de permetre als familiars i els cuidadors conèixer la ubicació de persones que pateixen algun tipus de deteriorament cognitiu i poden desorientar-se.
El rellotge té una autonomia d’unes 48 hores i es recomana carregar-lo cada nit. La intenció de la Creu Roja és que a poc a poc hi hagi més persones interessades i creuen que “arribar a 50 seria interessant”.
Comentaris (2)