El text, ha indicat el titular d’Habitatge, ja està gairebé enllestit i en les pròximes setmanes ha de ser validat pel consell de ministres. D’aquesta forma, un any més hi haurà un projecte legislatiu específic per “fer front a un problema que ens preocupa”, com ha volgut remarcar Filloy. Aquest tindrà tres eixos.
Per un costat, “protegir a les persones i a les famílies”. En segon terme, mesures per “introduir més oferta al mercat”. I, finalment, una sèrie d’accions encaminades a impulsar “polítiques a llarg termini”.
Entre les mesures que inclourà el text Filloy ha confirmat que, novament, s’establirà una pròrroga obligatòria dels contractes. És a dir, aquells que finalitzin durant el 2023, si el llogater així ho demana, s’hauran d’ampliar un any més, mantenint la renda actual. Tot just se li podrà aplicar l’IPC.
Ara bé, es podrà incrementar amb tota la dada de la inflació. Fa uns mesos, des del Govern s’havia apuntat la possibilitat de limitar aquest increment si acabava sent molt elevada. Ara, s’ha abandonat, almenys segons ha explicat Filloy, aquesta opció. Els propietaris, doncs, podran aplicar tot l’IPC. Si és un 4%, un 4%. Si és un 5%, un 5%.
El ministre, que ha apuntat que les mesures han estat treballades a la comissió de l’habitatge, ha justificat aquesta mesura recordant que l’increment de preus afecta molts àmbits. I, també, els propietaris. “Hi ha un increment de costos en el manteniment i en els subministraments i és lògic que el puguin traslladar”, ha justificat.
Tot i això, ha remarcat que una cosa és com surti la llei de Govern i una altra com s’acabi aprovant al Consell General. “Al tràmit legislatiu, ja es veurà què passa”, ha apuntat. Per tant, ha donat a entendre que, en tot cas, sempre podria haver-hi algun canvi de plans en funció de les decisions dels grups parlamentaris.
Comentaris (24)