El personal de la fundació tutelar està a l’expectativa de “possibles canvis”

El malestar en somort que es viu a l’entitat, cada vegada més dividida en dos fronts, es conjuga amb l’avaluació de les suposades males praxis internes que estarien duent a terme els departaments governamentals implicats

Imatge d'una visita del Copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, a les instal·lacions de la fundació. BISBAT D'URGELL

El malestar entre el personal de la Fundació Privada Tutelar es manté, encara que en somort, alhora que ara hi ha expectació en relació a presumibles canvis. Canvis que s’oloren alguns dels integrants de l’entitat, però que ni molt menys, almenys formalment, estan decidits. “La fundació ha de funcionar i funciona”, han indicat les fonts consultades. Això sí, des d’uns dies ho fa sense la presència de la directora gerent, formalment de baixa mèdica.

Justament, l’absència de la màxima responsable executiva de l’organització, Carme Padreny, ha obert el terreny de l’especulació. El president de la fundació, un Josep Rodríguez que ja fa mesos que va anunciar que vol abandonar el càrrec, ha assumit més responsabilitats que mai i la seva presència en el dia a dia de l’entitat és cada dia que passa major. Algunes fonts han assegurat que s’està buscant un recanvi per a Padreny. Però que es vol fer amb el mínim de soroll, perquè la responsabilitat que té la fundació vers les persones sotmeses a tutela i curatela és molt elevada.

Fundació tutelar: de l’olla de pressió al silenci enrarit

I aquí rau la clau de volta de tot plegat: el paper i la funció que fa la Fundació Privada Tutelar és importantíssima. I a mesura que s’han anat decidint noves tuteles o curateles encara més. Però cal fer-ho des d’un funcionament rigorós que només es pot garantir des d’un clima laboral, com a poc, correcte. I és aquí on trontolla tot: la fundació està dividida, quant al personal, en dos fronts. Aquells que han arribat al tomb de la directora gerent i aquells altres que consideren que Padreny és el mal de tot plegat. Encara al marge de tot això hi quedaria el programa de Joves en Inclusió (JEI), que aquest dijous publicita una recent distinció que ha rebut.

També és clau el fet que les queixes hagudes els darrers temps, i els dubtes sobre la bona marxa de la fundació, han acabat generant una mena d’avaluació, d’anàlisi interna que han estat fent alguns dels responsables governamentals, encapçalats pel ministeri de Justícia i Interior i d’Afers Socials, que són els dos departaments que tenen representació en el patronat de la fundació. De fet, els titulars dels dos ministeris, Josep Maria Rossell i Judith Pallarés, haurien ben aviat d’assumir la presidència de l’organització de manera rotatòria si acaba fent-se efectiva la sortida de Rodríguez.

Etiquetes: