La representant ha dit que el Govern ha de continuar treballant amb els comuns per a millorar aquesta interacció i ha valorat especialment la legislació que data del 2019 tot i que ha opinat sempre hi ha un marge de millorar.
Durant tres dies efectuarà diverses visites a una escola, a la seu de la Justícia i es reunirà amb representants dels comuns. També està previst que es reuneixi amb el raonador del ciutadà, així com també pugui conèixer de primera mà el Servei de Trobada Familiar, el Centre residencial d’Educació Intensiva i els pisos socials del Jovial. Així mateix, la representant internacional té previst en agenda trobar-se amb la societat civil vinculada a la infància i l’adolescència. "L'objectiu és tenir la fotografia del moment per on passem i fer un informe per veure com podem avançar junts. La protecció dels infants és el seu benestar és un repte no només per a Andorra, també a tot arreu", ha dit Najat Maalla M'jid.
La ministra d'Exteriors, Imma Tor ha fet una valoració molt positiva de la reunió d'aquest dilluns coordinada pel seu ministeri i amb representants dels de Relacions Institucionals, Educació i Universitats; Salut, i Afers Socials. "Andorra "pot ser un país exemplar" en protecció de la infància", ha conclòs.
La salut mental dels adolescents, l’assetjament escolar i cibernètic o la violència entre menors són les problemàtiques globals
Durant la trobada, la representant de l’ONU ha presentat el mandat i ha intercanviat amb els ministres sobre problemàtiques globals i comunes que afecten a la infància i l’adolescència en aquests moments, com poden ser la salut mental dels adolescents, l’assetjament escolar i cibernètic o la violència entre menors. Enfront d’aquests reptes, els representants del Govern han destacat que Andorra, a nivell escolar, treballa de forma intensa per erradicar l’assetjament escolar i ha posat diverses eines a disposició dels propis infants perquè puguin prendre consciència d’aquestes situacions i denunciar-les.
Així mateix, també han posat d’exemple el Procediment i protocol de notificació i actuació social de les situacions de risc dels infants i els adolescents (PAS) o el Procediment i protocol d’actuació immediata en casos d’evidència o sospita fonamentada d’abús, agressió sexual o maltractament físic agut contra infants i adolescents (PAI). Programes i protocols que permeten donar resposta si es genera alguna situació de violència envers l’infant.
La rebuda de M’jid té lloc un any després de la visita de Virginia Gamba, representant especial del secretari general de les Nacions Unides per als infants i els conflictes armats i es posa així de manifest el compromís d'Andorra amb la protecció de la infància, tant en les polítiques interiors com en l’esfera internacional i concretament des del multilateralisme de les Nacions Unides.
Les dues representants treballen de forma molt coordinada i això permet generar una visió més completa de les polítiques que s’impulsen des de les Nacions Unides per orientar les polítiques dels governs. La delegació de les Nacions Unides l’ha completat la delegada per la protecció de la Infància, Tea Machaidze.