Així s’ha fet en resposta a les preguntes que havia formulat el president del grup socialdemòcrata, Pere López. El ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, esgrimeix les dades amb les quals, assegura, es va prendre la decisió. En aquest sentit, explica que un 63% dels contractes es troben en situació de pròrroga.
I això, defensa, ha permès contenir els preus. El cost mitjà se situa en 6,8 euros per metre quadrat. Per això s’entén que és factible fer una actualització de fins al 5% de les rendes.
En canvi, el 36,9% dels contractes es troben vigents. És a dir, s’han signat en els darrers cinc. I les dades evidencien que el que paguen els llogaters són quantitats més elevades. Per exemple, 10,2 euros per metre quadrat si fa menys d’un any que s’ha entrat a l’immoble. En aquest cas s’estima més convenient permetre tot just aplicar un 2% d’increment, un percentatge “inferior” però que “alhora atén la realitat del mercat de l’habitatge”.
El que també defensa el Govern és que no es pot congelar la pujada. Ras i curt, que les rendes han de pujar. Potser no tot l’IPC, però sí que almenys un part. “La suspensió de l’actualització queda descartada, ja que els efectes que podria tenir sobre l’oferta d’habitatge de lloguer encara són més indesitjables”, remarca Filloy en la resposta.
Comentaris (2)