L’informe de l’ONG denunciava diferents vulneracions de drets humans a Andorra. Especialment, posava el dit a la nafra pel processament de Cortés arran de les seves declaracions davant el comitè de Nacions Unides per l’eliminació de la violència vers les dones (Cedaw). Jover ha volgut recordar que, en tot cas, qui va decidir tirar endavant l’acció judicial va ser la fiscalia. “Nosaltres, en el seu moment vam posar en el seu coneixement les paraules i, en tot cas, és el ministeri públic i la Justícia qui fa la seva feina”, ha apuntat. Així, ha volgut remarcar que “ni som part del procés ni tenim capacitat de retirar cap querella perquè no n’hi ha hagut cap”.
Sobre la demanada per despenalitzar l’avortament, Jover ha defensat que “estem fent passos endavant per donar el màxim de cabuda als drets de les dones però hem de ser conscients de la nostra estructura institucional i que tibar les costures té els seus límits”. I treure del Codi Penal la interrupció voluntària de l’embaràs “pot voler dir acabar amb el Coprincipat que encara suposa uns avantatges per la ciutadania andorrana”. Tot i això, s’ha mostrat partidari de “trobar el mecanisme per donar suport als drets de les dones amb equilibri pel nostre sistema institucional”.
Per últim, a l’hora de parlar de la petició per treure del Codi Penal el delicte de calúmnia a les institucions, ha apuntat que és una figura “que també està als països veïns”. Per tant, i malgrat que “ho estem analitzant”, Jover ha argumentat que “la situació andorrana no està allunyada a altres Estats”.