Així ho han explicat el ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, i el director del departament, Joan Carles Villaverde. S’ha admès que, en el marc de l’increment d’activitat registrada arran de la pandèmia del coronavirus i dels seus efectes sobre l’economia i el mercat laboral, una de les problemàtiques destacades ha estat la vinculada a l’habitatge. Són moltes les famílies -o persones que viuen soles- les que han tingut dificultats per pagar el lloguer. En alguns casos, també han perdut el pis per una sentència judicial.
En concret, i durant el 2020 Afers Socials va actuar en 18 casos. Villaverde ha recordat que “parlem de situacions en les quals els treballadors socials, en coordinació amb la Batllia, demanen que l’expedient no s’activi fins que no s’ha trobat un nou habitatge”.
En aquests casos, ha explicat, “es fa un estudi de la situació econòmica dels afectats i una recerca d’un nou pis”. Així, “en funció de cada cas, es mira quina part de la renda poden assumir” i “se’ls fa un ajut, sigui per pagar el lloguer o de forma ocasional”. La voluntat és que “no es trobin amb una situació similar en el temps”. Fins i tot, en algun cas “em costa que es va negociar el deute amb el propietari de l’immoble i tot es va poder reconduir”.