L’obertura del centre de dia és un dels principals objectius per al nou curs ja que ha de permetre disposar de sales i activitats per a usuaris en procés d’envelliment, “molt adaptades i familiars que faran possible el benestar d’aquestes persones”, ha afirmat Mandicó.
La responsable de l’FPNSM ha assenyalat que entre les fites importants per al proper any hi ha també aconseguir l’acreditació de qualitat, basada en el model de Qualitat Plena, de cara a finals d’any o a principis del 2025. En aquest sentit, la Fundació ja ha dut a terme una autoavaluació i properament rebrà un equip de Plena Inclusión per fer una auditoria externa.
Finalment, Mandicó també ha destacat l’aposta per a la digitalització, implementant aplicacions que puguin facilitar la gestió més eficient, principalment al servei de suports especialitzats als centres educatius (Progrés), on hi ha hagut “un creixement molt important els últims anys”.
CONFERÈNCIA
La directora general de l’FPNSM ha atès els mitjans just abans que comencés la conferència ‘Ciutats per a totes les persones: avançant cap a entorns més humans, intel·ligents i accessibles’ que ha anat a càrrec de la divulgadora científica i catedràtica de treball social i serveis socials, Yolanda de la Fuente, i pel tècnic expert en tecnologies de la Fundació ONCE, Enrique García.
En aquest sentit Mandicó ha reivindicat que la Fundació està “fermament compromesa” a afavorir la creació d’entorns inclusius segurs i sense barreres i de continuar desenvolupant el projecte d’accessibilitat cognitiva de l’entitat.
Pel que fa a la conferència, els dos ponents han presentat d’una manera holística les facetes que converteixen les ciutats en “intel·ligents”, quan el disseny d’aquestes se centra en les persones, en el seu benestar i en contribuir a la seva participació en la societat.
Uns aspectes, que De la Fuente ha destacat com “essencials per garantir el dret per formar part d’una societat més justa per a tothom”.
Per part de Garcia, la seva intervenció ha sigut la més vivencial i motivacional, on ha explicat com una persona amb la seva condició ha prosperat a nivell personal i professional, gràcies a la confiança, la seva perseverança i l’ús de les noves tecnologies.
Enguany, l’acte inaugural ha comptat amb la participació de persones ateses i les seves famílies. Imma Tomàs, membre de l’Associació d’Usuaris, Familiars i Representants legals de l’FPNSM (AUFARE), ha manifestat que “es tracta d’una oportunitat perquè les famílies i professionals escoltin el mateix discurs, afavorint a millorar l’atenció de les persones ateses, sobretot pel que fa a l’accessibilitat.”