D’entrada, i a través d’un escrit per replicar el malestar que un sector important del personal de la fundació assegura tenir, la fundació manifesta que “la direcció és conscient de la necessitat de millorar la graella salarial, i per aquest motiu, ja n’ha informat al patronat. A més, dins el marc de la negociació col·lectiva que l’entitat està duent a terme amb els representants dels treballadors, un dels punts és, precisament, la graella salarial”. En la mateixa comunicació s’assegura que “el pagament de les nòmines dels 457 professionals de la fundació, es fa, com a norma, abans del dia 30 de cada mes”.
Tornant als salaris minsos, des de la direcció del centre s’exposa que “amb dades de tancament del mes de setembre del 2024, dels més de 450 treballadors, només vuit professionals per raó del lloc de treball -menys del 2% de la plantilla- es troben amb una remuneració del salari mínim interprofessional. La resta està per sobre”, encara que no s’entra a indicar en quina quantitat s’està per sobre d’aquest salari mínim. La fundació també entra a rebatre les ‘denúncies’ de treballadors referent a com costa veure compensades les hores extra.
En aquest sentit, des de la fundació Meritxell es manté que “tal com estableix la llei de relacions laborals, aquestes sempre són retribuïdes, excepte acord previ amb el treballador per recuperar-les en concepte de vacances”. I també s’explica que “tots els professionals de la fundació perceben l’anomenada tretzena paga, disposin de contractació determinada o indeterminada. Al mes de desembre i/o en finalitzar la contractació, el professional sempre percep la part proporcional de l’any en curs d’aquesta tretzena paga”.
I encara sobre qüestions d’ordre econòmicofinancer, en la seva comunicació, la direcció de la que popularment es coneix com a escola d’educació especialitzada Nostra Senyora de Meritxell, recorda que “el pressupost de la fundació es presenta cada any al patronat especificant el detall de l’origen dels ingressos i la destinació de les despeses. El patronat està format per: el bisbat d’Urgell, els ministres d’Educació i Afers Socials; el president de la CASS; un membre d’AUFARE (Associació d’usuaris familiars i representants legals de l’FPNSM); i dos representants de la societat civil”.
INSTAL·LACIONS
En referència a les instal·lacions, l’entitat assegura que “revisa i realitza les inspeccions i les accions de manteniment pertinents cada any. A més, la fundació es congratula de les valoracions positives que rep per part dels diferents visitants, ja siguin nacionals com internacionals”. El que sí que reconeix la fundació és que la piscina “actualment es troba tancada per motius de seguretat mentre s’efectua una reparació al sostre”.
Amb tot, però, el centre assegura que mentre s’estan duent a terme els treballs per reparar el sostre danyat, “no s’han deixat de dur a terme les activitats habituals que, a causa d’aquesta reparació, s’han reubicat en altres piscines i instal·lacions esportives del país, per donar continuïtat a la programació sempre amb la voluntat d’oferir la millor atenció possible a les persones” que s’atenen a la fundació.
Comentaris (1)