Espot espera poder entrar a tràmit parlamentari el projecte de llei del pla de xoc de l’habitatge abans que acabi aquest període de sessions, és a dir, al juliol. Reconeix que una de les propostes que tenen sobre la taula és crear zones d’exclusió i salvar els apartaments turístics que estiguin al Tarter i al Pas de la Casa i que es veurien afectats per la pèrdua de la llicència en tres anys, sempre que no suposin més d’un 30% en el seu edifici. Però considera que “si convertim tot el Tarter i tot el Pas de la Casa en zones d’exclusió, de poc servirà adoptar una mesura perquè part dels pisos d’aquests tipus passin al mercat de lloguer”.
El cap de l’executiu creu que hi poden haver “mesures més quirúrgiques”, no discriminant per un criteri geogràfic, sinó “tenint en compte aspectes com el termini de la caducitat de la llicència en funció de la inversió que s’hagi fet”. Un extrem, però, que no està decidit perquè tot just s'està analitzant jurídicament com podria materialitzar-se. L’important, ha insistit, és que siguin mesures que “vagin en el sentit de preservar l’equitat i l’equilibri econòmic i que no desvirtuïn la finalitat del projecte de llei”, que és que una part del parc immobiliari destinat a ús turístic retorni al mercat de lloguer residencial. Espot ha fet aquestes manifestacions durant la celebració de Sant Miquel d’Engolasters, que s’aprofita per dur a terme l’estrena del pubillatge aquells anys que hi ha pubilla i hereu nous, com és el cas.
UNIÓ EUROPEA
D’altra banda, sobre la possibilitat que el vicepresident executiu de la Comissió Europea, Maroš Šefčovič pugui venir a Andorra per participar en la difusió de l’acord d’associació amb la Unió Europea, Xavier Espot, ha dit que “no hem concretat la visita ni el contingut”, i ha remarcat que “ell sempre s’ha posat a disposició perquè el resultat de la consulta vinculant acabi sent favorable”.
Finalment, ha dit que no ha rebut cap retorn després que el text de l’acord d’associació s’hagi publicat en la versió anglesa. En aquest sentit, ha manifestat que “el fet que hi hagi poc soroll vol dir que no hi ha massa preocupació pel contingut de l’acord i es confirma que és un bon acord i que les especificitats degudament garantides”. De fet, ha reivindicat que s'ha vist que “les informacions esbiaixades que deien que s’havien negociat coses que no corresponien a allò que explicava el Govern no és així”
Comentaris (6)