Mendoza Cortés tem que “serà una llei ambigua”. Però, en tot cas, i com a preàmbul, es demana l’activista “quin tipus d’acord d’associació tindrem si no s’exigeixen els mateixos drets socials” que a la resta de la major part del continent. “No entenem com es pot permetre no signar la carta de drets civils i socials, perquè si Andorra signés aquesta carta, es podria avortar”, indica la presidenta d’Stop Violències.
En relació a la despenalització que es projecta, Vanessa Mendoza Cortés es demana “sota quins criteris i en quins casos cobrirà un avortament la CASS”. I pregunta si serà una interrupció d’embaràs causal, és a dir, en els tres supòsits bàsics, o si “serà lliure”. A partir d’aquí també voldria saber “per mitjà de quins tràmits” es podrà avortar amb cobertura sanitària. “El tràmit que s’hagi de fer ha de ser ràpid, molt ràpid. No pots estar dues setmanes, tres setmanes, perquè et facin un volant”.
“És indignant tot el que proposa aquest Govern. Un cop més fan veure que fan alguna cosa per després no fer res. Ens fan perdre el temps”
I alhora que recorda que des de la xarxa La Meri sí que s’està fent feina i acompanyament, també s’interessa perquè “passarà amb les persones temporeres i les passavolants, que no tindran cobertura”. I una vegada abordats els dubtes que li suggereix l’acord d’associació i la futura regulació de l’avortament, Mendoza Cortés planteja “una tercera qüestió”, que és que “el senyor cap de Govern admet que no som un poble sobirà perquè el bisbe es qui mana, la qual cosa és bastant indignant quan parlem de l’avançament de drets humans”.
L’activista feminista indica que “realment no ens criem res d'aquest Govern. Nosaltres mentrestant continuarem atenent una mitjana de 50 dones a la xarxa La Meri, que malauradament sí és un servei que estem donant a totes les dones que viuen a Andorra i que volen anar a avortar a fora”. “És indignant tot el que proposa aquest Govern. Un cop més fan veure que fan alguna cosa per després no fer res. Ens fan perdre el temps”.