La parlamentària havia demanat per diferents dades d’aquest sistema que serveix per gestionar els diferents expedients d’aquelles persones que demanen ajudes en l’àmbit social com ara el de desocupació involuntària, la pensió de solidaritat per a la gent gran o els ocasionals, entre altres. De fet, Govern avança que, de cara al 2025, s’han d’incorporar altres prestacions al sistema, com la pensió de solidaritat per a persones amb discapacitat o la prestació familiar per fill a càrrec. Aquestes, de moment, només “consten en registres interns del ministeri”.
Una de les qüestions que formulava Amador era quins organismes o agents estaven autoritzats a poder accedir. En aquest sentit, en la resposta s’explica al SAP, el sistema que centralitza la informació, “només hi poden accedir els tècnics d’atenció social adscrits que tinguin la competència per valorar les prestacions socials i proposar un resultat. En el cas de l’ajut a l’atur, també poden accedir funcionaris d’Ocupació i els agents de les àrees de Gestió de Prestacions i la de Serveis Generals, Administratius i Pressupostaris així com del ministeri de Finances.
En les respostes, és quan s’explica que “el ministeri d’Afers Socials ha subscrit un conveni de col·laboració amb Andorra Banking per obtenir les dades bancàries de les persones sol·licitants i del seu nucli familiar de convivència”. En aquest punt, s’indica que “aquestes dades s’actualitzen en el moment de la renovació o revisió de la prestació”.
Comentaris (6)