El president de la comissió, Carles Enseñat, ha destacat que per primer cop s’ha comptat amb la presència de les diferents entitats que han de col·laborar en els treballs, més enllà de grups parlamentaris i Govern. Així, han assistit representants de la CASS i del Fons de reserva, però també de les patronals i sindicats, associacions de persones amb discapacitat o la Federació de Gent Gran. Ha estat, però, una reunió ràpida.
Tot just s’ha començat a fer un calendari, que ha de permetre tenir enllestit el document definitiu per ser sotmès al ple l’1 d’octubre. Posteriorment, es donaria pas a una taula de treball més executiva, que hauria d’analitzar les possibles mesures a adoptar per garantir la sostenibilitat de les pensions. Així, s’ha donat temps fins al 29 de juny perquè cada part pugui proposar quins experts volen que compareguin. A partir d’aquí, es podrà definir de forma més concreta el calendari de trobades.
Ara bé, ja n’hi ha clares dues. En primer lloc, s’ha demanat a la CASS que puguin assistir a l’òrgan els autors del darrer estudi actuarial perquè “puguem saber on som”, segons ha indicat Enseñat. En segon lloc, s’ha acceptat la proposta del PS de portar un acadèmic català que desgrani els diferents sistemes de pensions existents a Europa.
Comentaris (3)