Casal acusa l’oposició de posicionar-se “en contra” de projectes clau en l’àmbit de l’habitatge

El portaveu del Govern aprofita la formalització de l’executiu com a membre de la Fundació que impulsarà els pisos per a gent gran a Sant Julià per criticar els tres grups polítics i, especialment, els dos consellers escollits per la circumscripció laurediana per haver fet esmenes a la totalitat al pressupost

Guillem Casal, durant la roda de premsa.
Guillem Casal, durant la roda de premsa. T.S.

Govern ha aprovat la seva entrada com a patró en la Fundació Laurus, en qualitat de vicepresident. Es tracta de l’entitat que ha d’impulsar, conjuntament amb el comú lauredià, el projecte de pisos de lloguer per a la gent gran, amb una aportació total entre les dues administracions de vuit milions d’euros (cinc per part de l’executiu i tres des de la corporació parroquial). L’anunci de la formalització de la decisió ha estat aprofitat pel ministre portaveu, Guillem Casal, per carregar contra els grups de l’oposició -especialment contra Concòrdia- per la presentació d’esmenes a la totalitat al pressupost pel 2025. Els ha acusat, ras i curt, de postular-se en contra d’aquest projecte i d’altres vinculats a la problemàtica de l’habitatge.

Dard -o alguna cosa més-, per tant, el que ha enviat el polític canillenc a les formacions de la minoria. De fet, s’ha referit especialment als consellers generals que van ser escollits a la circumscripció laurediana -Pol Bartolomé i Maria Àngels Aché-, però no ha amagat que l’atac també anava pel grup socialdemòcrata i el d’Andorra Endavant, que també han demanat el retorn dels comptes del 2025. “Aquests parlamentaris han de saber que amb l’esmena a la totalitat s’estan postulant en contra de projectes que beneficien el seu territori, però també a altres com els que s’estan fent a la Borda Nova o els que es faran a l’avinguda del Pessebre”, ha etzibat Casal, que ha alertat que “tirar-la endavant vol dir dilatar les inversions i fer impossible i fer impossible aquestes responsabilitats”.

Aquesta situació l’ha volgut contraposar amb l’acció que, remarca, es fa des del Govern. “Amb la creació de la Fundació fem un impuls definitiu a la materialització del projecte i un pas endavant per garantir a la gent gran l’accés a un habitatge digne”, ha comentat el ministre portaveu. En aquest sentit, ha assegurat que “estem fent tot el possible per poder tenir un parc de pisos públics”.

I el de Sant Julià és un d’aquests projectes, conjuntament amb tota una sèrie d’actors, més enllà del comú lauredià. Així, s’inclou entitats com la Creu Roja, la Fundació Reig o Bomosa i també particulars com els hereus de Climent Riera o Montserrat Marfany. En tot cas, la part gruixuda de l’esforç econòmic el farà Govern, aportant 5 milions, que se sumaran als tres que posarà la corporació laurediana. Un cop enllestit, el futur edifici hauria de disposar de 54 pisos de 50 metres quadrats per a padrins, a banda d’un centre de dia que els facilitaria l’accés ràpid i fàcil a tota una sèrie de serveis claus per a la seva vida independent.

La crítica a Concòrdia també l’ha fet pel que una decisió que ha volgut assenyalar com a contradictòria: el fet que es votés en contra d’un pressupost, el del 2024, on s’incloïa la partida necessària per finalitzar la desviació de Sant Julià, fet que ha qualificat de “luxe”. Així, Casal ha apuntat que “si volem estar al dia de la inauguració del vial, haurem de donar suport a la partida que el fa possible”.

Comentaris (5)

Trending