Es pot constatar en un dels apartats de l’estudi. Concretament, en aquell on s’indica quin és el percentatge de treballadors que fan tot just un dia de festa a la setmana. O menys. I la xifra, no es pot negar, és relativament elevada. El 2023, se situava en un 23,9%.
Es tracta d’una situació que afecta més els homes que les dones. En el cas dels primers, s’arriba al 25,4%. En el segon, es queda en el 22%. L’enquesta, però, no revela la dada de quanta gent no fa ni una jornada de descans.
Sí que es pot comprovar que, en comparació a l’any anterior, hi ha una disminució d’aquest percentatge. El 2022, aquesta dada se situava en el 26,4% pels homes i en el 25% per a les dones. En global, un 25,7%. Per tant, 1,8 punts més.
Una altra dada que revela l’enquesta és que el teletreball ha perdut molta importància, malgrat el que es pensava durant la pandèmia. Per dir-ho d’alguna forma, no va venir per quedar-se. Almenys, a Andorra. El 2023, només un 8,6% dels assalariats del país feien feina de forma habitual des de casa. I això que la xifra ha crescut lleugerament en comparació al 7,6% del 2022. Si la dada s’analitza segons el sexe, es comprova que és superior en el cas dels homes (11,9%) que entre les dones (4,8%).
Un altre detall interessant són les persones que fan un horari atípic. És a dir, treballar al vespre o a la nit o en festiu. I en aquest cas, la xifra creix força, fins a gairebé 4 de cada 10 treballadors, lògic, d’altra banda, en un país on el sector serveis i especialment el turístic és clau. Concretament, es queda en el 37,1%, sent pels homes del 38,8% i per a les dones del 35,1%.