Espot va dir que el projecte de llei que està a tràmit parlamentari no satisfà a ningú. Té raó si ens fixem en les manifestacions dels actors econòmics i socials. Des de l’APBI, Bea torna a recordar que “l’intervencionisme del mercat és absolutament contraproduent i la llei òmnibus no solucionarà res, sinó que ho complicarà tot encara més”.
Té clar que no donarà els seus fruits en tres anys. “Es produiran efectes contraris perquè hi ha una multitud d’efectes arreu del món sobre els efectes perniciosos de la intervenció del mercat”, diu. Bea ha criticat que tota aquesta situació “és fruit de la improvisació i la manca d’una visió clara sobre cap a on volem anar com a país”. En aquest sentit, els propietaris de béns immobles atribueixen “les tensions en el sector de l’habitatge a l’enorme quantitat de gent nova que ha arribat”. Afegeix que “aquest model de país no el fixarà Europa, sinó que l’hem de definir nosaltres de forma sobirana i amb criteri”.
El president de l’APBI, lamenta, un cop més, que no s’hagi estimulat prou la construcció de nous habitatges de lloguer, tenint en compte l’increment de la demanda i ha carregat contra l’executiu per continuar amb el relat que els propietaris són els culpables. “Estem desemparats”, ha destacat.
DEFINIR PREU ASSEQUIBLE
Per la seva part, des de la Unió Sindical d’Andorra tampoc estan contents amb el projecte de llei. El secretari general, Gabriel Ubach, remarca que “l’habitatge és un tema prou important per no fer experiments”. Té clar que “sense un preu de referència, el text no serveix per a res”.
Alerta que cada trimestre el preu del metre quadrat dels pisos s’apuja i considera que haver de pagar 2.500 euros “és una salvatjada”. Considera que aquesta qüestió ha d’anar lligada amb un increment salarial i lamenta que “a Govern ni li interessa acabar amb l’especulació immobiliària”.
Comentaris (8)