Andorra la Vella posa en marxa una eina en línia per a millorar la relació entre joves i pares

El departament de Joventut de la capital llança un projecte amb recursos per millorar el vincle afectiu, acompanyar i guiar les famílies amb adolescents

Alain Cabanes i Tomàs Navarro a la presentació de SOMI Servei de Joventut d'Andorra la Vella

El departament de Joventut d’Andorra la Vella, conjuntament amb el psicòleg Tomàs Navarro, ha llançat el servei en línia SOMI. Es tracta d’un projecte totalment en línia que tractarà d’apropar, tant a joves com a pares, les eines necessàries per millorar i tenir un canal de comunicació fluid i adequat. A la web habilitada es podran trobar articles, vídeos i exercicis que es podran realitzar des de casa i que treballaran diversos aspectes i situacions de la vida dels adolescents des de diferents perspectives. 

El servei de Joventut d’Andorra la Vella i el psicòleg, Tomàs Navarro, han creat un nou projecte d’assistència, acompanyament i guia per a famílies i joves. Sempre per via telemàtica, s’aproparà a la gent els recursos que necessiten per entendre diferents situacions que són comunes en la vida diària dels adolescents: educació sexual i afectiva, identitat, autoestima, i més. Mitjançant diverses càpsules, es podran trobar articles, vídeos o exercicis que els ajudaran a saber gestionar i a entendre el moment que viuen.  

Alain Cabanes, conseller d’Esports i de Joventut, ha assegurat que confien molt en l’èxit del projecte: “té un accés molt fàcil, el fet que, en qualsevol moment i des de casa puguin accedir al contingut que necessiten és clau”. A més, un dels pilars fonamentals de SOMI és el seu adreçament tant per als joves, com per als seus pares. “Pocs donen recursos de manera sistemàtica als dos bàndols, ho fan per a un i per als altres. Nosaltres volem tenir recursos per les dues parts, dels mateixos temes, però des dels dos punts de vista”, ha comentat Navarro. 

La web de SOMI estarà diferenciada en diferents ‘habitacions’ que tractaran de temàtiques globals. S’hi podrà accedir com a jove, o com a família. L’ús de les xarxes socials també és molt important al projecte, ja que serà la manera d’interactuar directament amb la gent. El pròxim dia 24 es realitzarà la primera connexió en directe a través de Instagram. 

Cabanes ha volgut remarcar que, tot i que s’inicia aquest projecte, es continuarà treballant amb el SAAS en la Consulta Ràpida d’Adolescents en Crisi (CRAC). Aquest servei dona suport psicològic immediat als joves d’entre 12 i 30 anys que el sol·licitin, amb total confidencialitat.  

 

Tomàs Navarro presentant el projecte SOMI

 

Etiquetes: