Així, el mateix dissabte es farà difusió d’una imatge d’adhesió a la campanya oficial ‘Blue heart’, de l’ONU. Serà compartida a les diferents xarxes socials i a les webs de Govern. També es farà difusió d’un nou tríptic informatiu sobre el tràfic d’éssers humans, que conté l’explicació del servei, la definició del delicte, els diferents tipus, indicadors, consells de prevenció i el telèfon d’atenció (el 181, que és gratuït i operatiu les 24 hores del dia). Aquest tríptic s’ha traduït al castellà, francès, anglès i ucraïnès.
Des del Govern, a través d’un comunicat, s’ha recordat que Andorra va ratificar el conveni de les Nacions Unides contra la delinqüència organitzada transnacional, el novembre del 2000 i és signatari del tractat del Consell d'Europa sobre la lluita contra el tràfic d'éssers humans del novembre del 2005. Aquest segon va entrar en vigor al Principat l’1 de juliol del 2011 i, seguint les seves disposicions, el Consell General va aprovar, el maig del 2017, la llei de mesures per lluitar contra el tràfic d'éssers humans i protegir-ne les víctimes. A més, recentment, s’ha aprovat l’adhesió del país al protocol per prevenir, reprimir i sancionar el tràfic de persones, especialment dones i infants, que complementa l’acord de Nacions Unides.
Per altra banda, existeix el Servei d’Atenció a les Víctimes de Tràfic d'Éssers Humans, creat per la dita llei. Té l’objectiu de protegir aquestes persones, com una prestació de suport gratuïta i garantida que forma part de la cartera de serveis socials i sociosanitaris. Està adscrit a l’àrea de Polítiques d’Igualtat del ministeri d’Afers Socials, Joventut i Igualtat i ofereix una atenció pluridisciplinària, a més d’incloure funcions de tractament en l'àmbit social i de seguiment en el psicològic i jurídic.
A més, des del ministeri d’Afers Socials, via Instagram, s’ha compartit un vídeo explicatiu. En ell, la cap d’àrea, Mireia Porras, dona detalls sobre què és el tràfic i com es preveu actuar si es detecta algun cas al país.
Comentaris (1)