Afers Socials confia a tancar la contractació del cap d’àrea de la Gavernera la setmana vinent

Trini Marín juntament amb el titular d’Educació, Ladislau Baró, han demanat als comuns que compleixin amb l’obligació que marca el Pla Nacional de la Infància i posin en marxa la figura de l’educador de carrer

La ministra d'Afers Socials, Trini Marín, durant una compareixença.
La ministra d'Afers Socials, Trini Marín, durant una compareixença. Sergi Pérez / Consell General

El procés de selecció de la persona que ha d’ocupar el lloc de cap d’àrea de la Gavernera està a punt de finalitzar i en aquest cas sí que sembla que hi haurà fumata blanca, tenint en compte que des del novembre aquest càrrec estava vacant. Així ho ha explicat la ministra d’Afers Socials i Funció pública, Trini Marín, qui ha posat en relleu que en aquest edicte “s’han presentat diverses persones”.

El càrrec de cap d’àrea del Centre d’Acolliment d’Infants La Gavernera estava vacant des del novembre de l’any passat plegués l’educador social especialista en joves David Molina per afrontar un repte professional. Durant tot aquest temps s’havien obert concursos, sense que donessin els seus fruits, però sembla que el darrer obert també a persones no nacionals ha funcionat.

“La selecció és molt llarga des que treus l’edicte. Hem tingut la mala sort que alguna persona s’havia presentat, però no havia pogut ser apta. Ara estem satisfets perquè complimentem tots els llocs de treball”, ha expressat

Trini Marin ha anunciat davant les comissions legislatives de Salut i Afers Socials i Igualtat que la setmana vinent es donarà per finalitzat el procés de selecció i es tindrà la persona que ocuparà la vacant. “La selecció és molt llarga des que treus l’edicte. Hem tingut la mala sort que alguna persona s’havia presentat, però no havia pogut ser apta. Ara estem satisfets perquè complimentem tots els llocs de treball”, ha expressat. Afegeix que “un lloc on es treballa els 365 dies de l’any i 24 hores hem de tenir un equip de professionals complert i, a partir de la setmana vinent estarem en una situació fora”. Actualment, al centre hi ha 31 persones tutelades, de les quals 15 infants de 0 a 12 anys i 16 adolescents de 13 a 18.

Sobre el Centre d’Educació Intensiva (CREI) ha exposat que no hi ha hagut cap cas d’escapoliment greu, tot i que, a vegades, ha dit que “joves que estan en el centre de dia tornen més tard de l’horari que els pertoca”.

D’altra banda, banda ha insistit en la voluntat de modificar el reglament d’acolliment d’infants perquè es pugui dur a terme durant els caps de setmana, així com el reglament d’adopcions per ampliar el nombre de països amb els quals es pot signar un conveni.

EDUCADORS DE CARRER

Un altre dels punts que ha posat a sobre de la taula és el dels educadors de carrer. Assenyala que es tracta d’una competència comunal que deriva del Pla Nacional de la Infància. En aquest sentit, ha manifestat que amb el ministre de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, Ladislau baró van enviar una carta a les set corporacions perquè compleixin amb aquesta obligació.

Joves al Rusc d'Andorra la Vella.

Relacionat

Cap comú disposa d’educador de carrer i només la capital i Escaldes es plantegen incorporar-lo

Trini Marín ha manifestat que “aquesta figura no hauria de treballar de 9 a 17 hores com es fa a l’administració. Potser ha de sortir a les 18 hores quan han acabat les escoles o durant els caps de setmana”.

Finalment, sobre l’hotel social que la Creu Roja tirarà endavant a l’hotel Peralba d’Aixovall, ha dit que després de signar el memoràndum d’entesa amb l’ONG estan a l’espera de signar el conveni de col·laboració per tal de donar resposta a les persones menors de 65 anys que no volen anar a una residència i que, en alguns casos necessitin algun acompanyament.

Comentaris (5)

Trending