Així ho han apuntat a través d’un comunicat des de la formació, en la qual, cal recordar, militen l’exministra d’Afers Socials, Judith Pallarés, i un dels parlamentaris que va votar a favor de la condonació, Marc Magallon. “Reconeixem la intenció del Govern i del Consell General de gestionar aquesta situació amb solidaritat, cobrint el deute generat per evitar repercussions negatives tant per a les persones afectades com per a la CASS”, apunten. A la vegada, però, indiquen que “no obstant això, creiem que aquesta decisió necessitava una reflexió més profunda, atès el precedent que pot establir respecte al tractament d'altres deutes amb l’administració”.
Per a Acció, “és important admetre que l’error és humà i pot perpetuar-se si no es proporcionen les eines adequades per a la seva correcció”. I s’alerta que “aquesta problemàtica no és aïllada, sinó que reflecteix una qüestió més àmplia dins de l’administració pública com és la falta de recursos tècnics i la dificultat d'adaptació dels recursos humans de les entitats que repercuteixen directament en la relació entre la ciutadania i els organismes públics”.
Per això, apunten que “esperem que els resultats de les auditories pendents i el treball de la comissió parlamentària, conjuntament amb la CASS, aportin llum sobre l'abast d'aquesta situació i suggereixin solucions per reconduir-la de manera efectiva”. També s’indica que “creiem fermament que no reconduir aquesta situació pot perpetuar les injustícies i desigualtats cap a aquelles persones afectades per errors passats, als quals no se'ls va oferir cap mena de condonació”. D’aquesta forma, consideren “important actuar amb determinació per corregir aquests errors, dotar dels recursos i suport necessaris a la CASS i evitar que es repeteixin en el futur”.