Les dades les ha fet públiques Govern i posen de manifest com des de finals d’octubre fins a 31 de desembre la xifra s’ha incrementat en 40 casos. En tot el 2023, el Servei d’Atenció a les Víctimes de Violència de Gènere n’ha atès 301. És una xifra un xic més baixa que la registrada el 2022 quan se’n van atendre 324.
147 dones que han estat maltractades per les seves parelles han decidit demanar ajuda per primera vegada, mentre que 81 ja hi eren i hi continuen. Així mateix, 73 casos que s’havien tancat s’han hagut de reobrir perquè la violència ha continuat
147 dones que han estat maltractades per les seves parelles han decidit demanar ajuda per primera vegada, mentre que 81 ja hi eren i hi continuen. Així mateix, 73 casos que s’havien tancat s’han hagut de reobrir perquè la violència ha continuat. Comparant-ho amb l’any anterior en suposa la disminució d’un. Pel que fa al perfil de les dones maltractes que demanen suport del servei, l’edat més habitual és al que va entre els 28 i els 51 anys.
Una altra dada que continua preocupant és més de la meitat de les dones que s’han atès (57%) no volen denunciar els fets a la policia, mentre que el 42% sí que ho ha fet. Des del departament de Polítiques d’Igualtat s’ha assenyalat en més d’una ocasió que és complicat denunciar els fets perquè la parella no és una persona desconeguda i hi ha un vincle, així com és el pare dels fills, en el cas que es tinguin.
Les dades demostren que aquesta xacra lluny de solucionar-se continua ben present en el nostre dia a dia, i de ben segur que el nombre de casos és molt més elevat, tenint en compte que només es comptabilitzen els que han acudit al Servei d’Atenció a les Víctimes de Violència de Gènere. D’aquesta manera, queda demostrat que cal continuar treballant en tots els estaments.
Comentaris (11)