La reactivació de la venda de la seu de l'ambaixada a Brussel·les aixeca polèmica

Les elevades despeses de manteniment no són un argument suficient pels qui creuen que prescindir d'aquest edifici és un insult a la història de les relacions amb la Unió Europea

Comentaris

Edifici de l'antiga ambaixada d'Andorra a Brussel·les.
Edifici de l'antiga ambaixada d'Andorra a Brussel·les. ARXIU

El Govern ha reactivat la venda de l'edifici que acull l'ambaixada a Brussel·les i que fa tres anys que està en el mercat immobiliari. Es tracta d'un edifici singular i cèntric amb un preu que està al voltant d'un milió i mig d'euros. Oficialment, el motiu de la venda és el trasllat a una zona més pròxima a les altres representacions diplomàtiques però el cert és que el seu manteniment provoca molts mals de cap per l'elevat cost que té per a les arques governamentals.

La venda té el rebuig de almenys dos excaps de Govern, i de polítics i expolítics. Un d'ells considera que prescindir d'aquest edifici "és un insult a la història de les relacions amb la Unió Europea, justament quan es compleixen 30 anys de la signatura del tractar duaner". L'edifici situat a la rue de la Montagne consta de tres plantes i va ser adquirit durant el govern de Josep Pintat.

La compra es va justificar, en aquell moment, perquè la  situació de l'edifici era immillorable, en ple centre de la ciutat, amb unes condicions òptimes per acomplir no sols les funcions diplomàtiques que li són pròpies sinó també per tenir una presència cultural, de caràcter informatiu i  turístic en el centre neuràlgic de la vila. Sense negligir les importants funcions institucionals que l'ambaixada d'Andorra a Brussel·les té encomanades en el si de la diplomàcia andorrana en una ciutat significativa, cal tenir en compte també que el trànsit de vianants per davant de l'edifici és constant, i dona al Principat d'Andorra una presència i una projecció complementàries d'aquelles funcions essencials.

Posteriorment s'han anat fent treballs com la reparació de la façana que va costar 37.000 euros o la instal·lació d'un ascensor per 323.000 euros. L'any passat es van haver de destinar 24.000 euros més per unes obres d'urgència. Malgrat el cost del manteniment, els defensors de l'actual edifici estan disposats a fer soroll per evitar el trasllat.

Etiquetes

Imatge de Brussel·les des del balcó de l'ambaixada.

Relacionat

Govern confirma que busca una nova seu per a l'ambaixada de Brussel·les
Antiga seu de l'ambaixada d'Andorra a Brussel·les.

Relacionat

Albert Pintat qualifica de "deplorable" la venda de l'ambaixada de Brussel·les

Comentaris (6)

Trending