En el ple de constitució, Barrera ha rebut el suport dels vuit regidors del grup municipal de Compromís, mentre que els quatre de Junts per la Seu, els tres d’ERC i els 2 de la CUP han votat el seu propi cap de llista, Jordi Fàbrega, Francesc Viaplana i Bernat Lavaquiol, respectivament. D’aquesta forma, en no haver-hi cap candidat que hagi assolit la majoria absoluta, qui és investit alcalde, seguint el que marca la llei, és el representant de la llista més votada.
En el seu discurs, Barrera ha recordat que “aquest any celebrem el 900è aniversari de la mort de Sant Ot, el bisbe que va impulsar la construcció de la magnífica Catedral que avui tenim a la nostra estimada Seu”. Un temple que “es va construir a sobre d’un altre, l’impulsat pel bisbe Sant Ermengol”. I això li ha servit com a analogia del que vol fer en els quatre anys de mandat: “Hem de construir sobre el que ja està construït, sense destruir, amb un canvi tranquil i aprofitant tot l’impuls i esforç de tot el que s’ha fet en el passat”.
Un altre punt destacat en la seva presentació com a nou alcalde urgellenc ha estat l’aposta de fer de la Seu d’Urgell “la capital del Pirineu”. Així, ha defensat que “ha de ser tot un referent a Catalunya; una ciutat que generi respecte i admiració en tots els àmbits”.
En l’al·locució, ha fet dues referències a Andorra. La primera, per apostar de forma clara per “reforçar les relacions amb el Principat”. En aquest sentit, s’ha mostrat convençut que “bona part del futur econòmic de la Seu depèn d’estrènyer aquest vincle amb el nostre país veí amb qui ens uneix tants segles d’amistat i relacions”.
Un altre objectiu clau del mandat serà “fer realitat el nou hospital”, ja que “la comarca el necessita”. Això suposa “millorar els serveis, les especialitats i les freqüències de visita”, però no pas oblidar “aquest acord entre la Generalitat i el Govern d’Andorra” perquè el de Meritxell també ofereixi atenció que no pot fer-se a la ciutat i, d’aquesta forma, “evitar desplaçaments a Lleida i Barcelona”.