Govern confia que les conclusions de l’estudi d’impacte econòmic “permetran esvair dubtes”

El secretari d’Estat per a les Relacions amb la Unió Europea, Landry Riba, ha celebrat els resultats del treball elaborat per l’AR+I sobre l’acord d’associació i confia que les incerteses que hi ha esdevinguin certeses

Landry Riba amb la resta de membres del Govern durant la presentació de l'estudi.
Landry Riba amb la resta de membres del Govern durant la presentació de l'estudi. SFGA/JAViladot

Govern ha rebut amb molt bons ulls els resultats de l’estudi d’impacte econòmic de l’acord d’associació amb la Unió Europea que Andorra Recerca + Innovació (AR+I) ha presentat aquest dimarts. El secretari d’Estat per a les Relacions amb la UE, Landry Riba,  ha remarcat que “el plantejament és molt rigorós i vull pensar que permetrà esvair dubtes per poder posar certeses on teníem incerteses”.

Riba s’ha mostrat satisfet amb el plantejament teòric perquè “ens porta a un model molt rigorós que ens permet comparar un model amb l’statu quo amb el de l’acord d’associació”. L’estudi remarca que un sí en el referèndum previst per l’any vinent tindrà un impacte positiu per a tots els sectors amb un increment del 5% del PIB al 2050 del que tindria el país si es queda tal com està.

Els autors de l'estudi, durant la compareixença que han fet al Consell General.

Relacionat

“Impacte positiu” per a tots els sectors a llarg termini si s’aprova l’acord d’associació

El paper de l’administració, segons el secretari d’Estat, ha de ser important per tal de “si activem totes les palanques podrem tenir la capacitat d’acompanyar al màxim els sectors puguin obtenir beneficis”. El treball fet pels experts remarquen que pràcticament tots els grups creixeran, sent el financer el que lideri la productivitat.

Pel que fa a la seguretat i el paper que pot tenir la immigració, Landry Riba ha celebrat que “des del punt de vista que l’estudi ho ha enfocat amb el canvi en el model de verificació dels antecedents penals ens reafirma mantenir el sistema de quotes, malgrat la modificació en la manera d’implementar-la”.

El secretari d’Estat per a les Relacions amb la Unió Europea confia que un cop la informació sigui pública “permetrà esvair dubtes i es podran posar certeses a les incerteses”. Un fet que s’hauria de notar, segons diu, “en l’opinió”.

Comentaris (2)

Trending