La ministra d’Afers Exteriors, Imma Tor, ha començat la roda de premsa de presentació destacant el paper d’Andorra com a membre d’organitzacions polítiques com és la Cimera Iberoamericana, que el Principat va acollir l’any 2021, i que va esdevenir clau per organitzar el I Fòrum Digital, refermant el compromís del país amb el desenvolupament sostenible: “Hem de fer un esforç que permeti eliminar les bretxes digitals entre els països membres i també dins els mateixos països. D’aquí va sorgir l’acord entre Andorra i la SEGIB per fer un fòrum el 21 de juny”, ha iniciat Tor recordant la importància del país en una organització que va presidir entre els anys 2019 i 2021.
“El fòrum d’Andorra vol ser un esdeveniment pensant en el futur. Està prevista una segona edició l’any que ve que abordi altres aspectes com plataformes, articulació de serveis al ciutadà, i àmbits diversos com l’educació, salut, finances o administracions públiques”, ha resumit la ministra, afegint també que “es durà a terme el 21 de juny i comptarà amb la presència del cap de Govern, Xavier Espot, i de la màxima autoritat d’Iberoamèrica, el secretari general de la SEGIB i exministre d’Exteriors xilè, Andrés Allamand, que el dia abans visitarà el Principat. També hi serà present el vicesecretari general de la Unió Internacional de Telecomunicacions (UIT), el lituà Thomas Lamanauskas.
També ha intervingut el secretari d’Estat de Transformació Digital i Telecomunicacions, Marc Rossell, que ha recordat els resultats d’Andorra a nivell d’índex de digitalització, “en primera posició pel que fa a connectivitat” i ha destacat la feina de la teleoperadora Andorra Telecom pel que fa a la instal·lació de la fibra òptica i telefonia mòbil. El primer bloc de la conferència tractarà sobre els principis i els drets en els entorns digitals, el segon bloc pretén descobrir els reptes de la connectivitat a països iberoamericans -on Andorra pretén explicar les claus del seu èxit-, el tercer tindrà en compte el desafiament de la regulació i l’últim bloc tractarà sobre les aliances público-privades per al desplegament de les infraestructures.
Cadascun dels blocs tindrà una durada aproximada de 45 minuts on s'espera que es generi un diàleg interessant per compartir experiències i coneixements. Sobretot s'espera que es produeixin acostaments entre entitats públiques i privades, amb els bancs com a reclam principal. “El bloc té la finalitat de reunir bancs, empreses i operadors perquè es puguin dur a terme aquestes instal·lacions. Tot això, amb una tecnologia puntera que aporta molt valor afegit”, reconeix Rossell. S'espera la presència de diverses personalitats d'arreu de l'Amèrica del Sud i tothom podrà intervenir-hi via telemàtica, ja que les places presencials són limitades.
Comentaris (3)