El diplomàtic ha assegurat que la no senzillesa de l’ ‘operació’ deriva dels fenòmens meteorològics que dificulten els treballs com a mínim en certs moments de l’any i les dificultats físiques que obliguen a usar l’helicòpter o eines com els drons per anar fent les comprovacions escaients. Amb tot, Pérez-Desoy remarca que “això no és el mur de Berlín” i, per tant, amb la clara voluntat de delimitar la zona de frontera es trobaran els mecanismes adients perquè no hi hagi res que “sigui un obstacle”.
El diplomàtic ha usat el terme “certa imaginació jurídica” quan se li ha demanat pel planell de la Tossa i el parc solar que hi té allà Nord Andorra, amb la qual cosa va donar a entendre que malgrat que aquest equipament molt probablement està parcialment situat en terreny espanyol -i dins d’un parc natural, que és el que ho fa més complicat-, es trobarà la manera per no haver d’obligar a desmuntar la instal·lació.
ADRALL
I, per cert, referit a l’energia elèctrica, Pérez-Desoy ha reconegut que “s’està tramitant” el tractat internacional que ha de permetre que es puguin fer les obres, ja acordades, de construcció d’una nova línia de connexió entre Espanya i Andorra, en concret des d’Adrall i a través de les instal·lacions de Red Eléctrica. L’ambaixador espanyol no ha entrat en qüestions de detall tècniques. Però sí que ha admès que el fet que s’estigui tramitant el tractat no és menor perquè “ha estat aturat durant un temps” i, en canvi, ara “això va caminant”.