El primer en arribar a Cracòvia va ser el fisioterapeuta Jordi Escura, acompanyant el seleccionador ucraïnès de futbol femení, el català Lluís Cortès. Tots dos han anat explicant amb piulades la seva aventura per sortir d’Ucraïna. Molt abans de la mitjanit ja eren a Cracòvia i aquest matí ja s’han activat per anar a agafar l’avió que, en el seu cas, els ha de dur fins a Barcelona.
Mentrestant, els altres tres andorrans integrats en el primer dels dos combois organitzats per l’ambaixada espanyola a Kíev han arribat a Cracòvia poc després de la mitjanit. Segons les fonts consultades, estan bé, dins l’esgotament general i lògic per les més de 50 hores de bus i la tensió pròpia d’una situació com aquesta. Un cop vàren passar la frontera polonesa, els ciutadans espanyols i andorrans del comboi, van pujar a un bus, ja tots junts en un sol vehicle, i es van desplaçar fins a Cracòvia per carretera.
El ritme d’aquest autobús, al seu pas pel territori polonès, ja no tenia res a veure amb la lentitud del trajecte que van haver de fer per dins d’Ucraïna. De Kíev a Lviv i de Lviv fins a la frontera. El ritme fins a la segona ciutat polonesa va ser força normal tot i la situació de l'entorn (malgrat estar ja a Polònia cal ser conscients que es tracta d’un país en frontera amb un altre en estat de guerra).
En les properes hores s’hauria d’acabar d’aclarir la penúltima etapa els integrants del comboi abans d’arribar a casa. Però el fet que els ciutadans espanyols -amb els tres andorrans integrats- viatgin en un comboi diplomàtic, amb membres del cos consolar, dóna a priori les majors garanties.