En total, el Consell de la República compta amb 13 delegats, sumant les noves incorporacions, i una seu física a Frankfurt. Aquest fet es valora molt positivament, tenint en compte la importància financera que té la ciutat a nivell europeu. La finalitat d’aquesta xarxa de representants, que són voluntaris i no necessàriament catalans (com el cas d’Escoda), és fer arribar la informació a tots aquells interessats en el país on es troben. Es dirigeixen, d’igual manera, a la societat civil i a la classe política i els estaments que vulguin escoltar.
El vicepresident del Consell, Toni Comín, va destacar durant el nomenament la importància i el valor estratègic que té Andorra en aquesta lluita per la independència catalana. D’una banda, per la proximitat física, però, sobretot, perquè consideren que “és l’altre país del món que té el català com a llengua oficial”. Malgrat això, la tasca al Principat també s’ha de valorar des d’un punt de vista on es té en compte la multitud de cultures que existeixen.
Escoda, que ha acceptat el càrrec de bon grat, és, més enllà de metge i empresari, un defensor dels drets humans i un activista. És la seva afinitat amb el moviment català, tot i ser andorrà, el que l’ha portat a representar al Consell al Principat. Per tal d’encoratjar els nous representants, el president del Consell de la República, Carles Puigdemont, va assenyalar que se’ls nomena, “sota la legitimitat del referèndum de l’1 d’octubre, i de la declaració d’independència que va fer el Parlament de Catalunya el 27 d’octubre del 2017”. Així, ha afirmat que “s’ha intentat tot per tallar-nos les ales, però no s’ha pogut tallar la representació de tot un poble”.