Concòrdia presentarà “alternatives” a l’acord d’associació avalades per experts

La formació prepara un acte públic en poques setmanes on explicitarà el seu no al conveni i la seva aposta per fórmules que, assegura, seran “menys perjudicials pels interessos andorrans”

Cerni Escalé durant en debat parlamentari des del seu escó.
Cerni Escalé durant en debat parlamentari des del seu escó. CONSELL GENERAL

Concòrdia preveu presentar a final de mes -o a tot estirar a inicis de desembre- el model alternatiu a l’acord d’Associació que proposen per a Andorra. Ho farà amb l’aval d’experts que han contractat i que han elaborat diferents estudis sobre la situació. Un d’ells serà el que participi en l’acte públic que es preveu per donar a conèixer la posició de la formació, ara sí, clarament en contra del conveni signat pel Govern. S’entén que hi ha altres opcions que no seran “tan perjudicials” per al país.

Així ho ha explicat el president del grup parlamentari, Cerni Escalé. La intenció és celebrar aquest acte públic. De fet, estava previst inicialment pel dia 27 de novembre, però s’acabarà canviant per no coincidir amb un altre sobre l’acord d’associació, en aquest cas favorable, convocat per l’ex cap de Govern Jaume Bartumeu. La intenció és fer “una presentació que vol marcar la posició de Concòrdia respecte a l’instrument i el model de relació amb la Unió Europea que defensem”.

Escalé posa en relleu que, davant les afirmacions dels defensors de l’acord com a única sortida pel futur, “hi ha alternatives”. I aquestes són les que es volen posar sobre la taula amb “un pla d’acció” que es presentarà durant la trobada. I ho faran amb intervencions dels càrrecs electes de la formació, però també d’experts que han estat contractats per fer els estudis que avalen aquesta postura.

Entre ells, un que ja ha elaborat un treball “de caràcter econòmic” sobre “el model a mitjà termini” que ha de seguir el país. “Presentarem les nostres alternatives i la nostra posició”, avança Escalé. I aquesta, ara mateix, és que “aquest acord, ara i així, no”. Sempre, remarca, “des d’una visió constructiva de la relació entre Andorra i la Unió Europea” i amb la voluntat de “trobar un encaix que no sigui tan perjudicial pels interessos andorrans”.

Comentaris (5)

Trending