Concòrdia fitxa l’exsecretari d’Economia de la Generalitat per defensar el no a l’acord d’associació

L’economista Miquel Puig, també exdirector de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals o del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya, és un dels experts que ha de servir per validar el posicionament, juntament amb els catedràtics de Dret Takis Tridimas i Andrea Ott

Miquel Puig, durant una roda de premsa com a secretari d'Afers Econòmics de la Generalitat.
Miquel Puig, durant una roda de premsa com a secretari d'Afers Econòmics de la Generalitat.

“Un no amb matisos i un sí amb alternatives”. Aquesta és, en paraules del president del grup parlamentari, Cerni Escalé, la posició de Concòrdia davant l’acord d’associació. Una postura que, ara, vol començar a explicar. Ho farà el pròxim 2 de desembre en una reunió pública durant la qual, més enllà dels membres de la formació també es vol donar veu a experts que avalin la decisió. I, entre ells, el fins fa poc secretari d’Economia de la Generalitat, Miquel Puig. En l’àmbit del dret també s’ha contactat amb el catedràtic grec Takis Tridimas o l’holandesa Andrea Ott.

La intenció de Concòrdia és defensar el seu posicionament que, un cop vist el text final de l’acord, és clarament contrari. Entenen des del partit que no és la solució més adequada per fer encaixar Andorra a la Unió Europea i que, en canvi, hi ha alternatives que no tindran un impacte tan dur en el teixit econòmic, empresarial i social del Principat. I això és el que, ara, volen explicar a la ciutadania.

Serà l’objectiu de la reunió pública que celebrarà la formació el dia 2 de desembre -endarrerida en el calendari per no coincidir amb l’acte convocat per l’ex cap de Govern Jaume Bartumeu-. I es vol fer amb el suport d’experts que poden donar validesa a la postura de Concòrdia. Entre ells, destaca el nom de qui fins fa pocs mesos era secretari d’Afers Econòmics i Fons Europeus de la Generalitat: Miquel Puig Raposo.

Puig és doctorat en Economia a la Universitat de Barcelona i també va passar per la Pompeu Fabra, el MIT i Harward. Ja en l’àmbit públic va ocupar diferents càrrecs com president del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI), director de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, de Televisió de Catalunya i del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya. En l’àmbit privat, ha estat consultor independent i director general d’Abertis Airports.

Escalé també ha revelat dos altres experts en drets que assessoren Concòrdia en aquest procés. Un, el catedràtic en Dret Europeu al King’s College de Londres Takis Tridimas. El grec també ha estat secretari al Tribunal de Justícia de la Unió Europea. L’altre nom és el d’Andrea Ott, professora de Dret de Relacions Exteriors de la Unió Europea a la Universitat de Maastricht.

Escalé ha volgut deixar clar que aquesta postura no vol dir que sigui un tancament total davant Europa. Al contrari, es vol una fórmula diferent, però igualment embrancada amb l’entorn continental. “La nostra posició segueix sent un no amb matisos i un sí amb alternatives”, ha afirmat. Es té, assegura, “una visió europositiva però que busca un encaix diferent”.

Comentaris (8)

Trending