El Banc de França es compromet a ajudar a Andorra en l’aplicació del protocol de serveis financers

El ministre portaveu, Guillem Casal, assegura que el suport serà sempre que es desplegui l’acord d’associació amb la Unió Europea

Comentaris

Banc de França
Banc de França

El governador del Banc de França, François Villeroy de Galhau, s’ha compromès a ajudar a Andorra en l’aplicació del protocol dels serveis financers que estableix l’acord d’associació amb la Unió Europea. Així ha deixat palès en la reunió que va mantenir ahir amb el cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Finances, Ramón Lladós. D’altra banda, el ministre portaveu, Guillem Casal, ha defensat la llei del català davant les crítiques de la diputada d’extrema dreta Marine Le Pen.

La trobada que es va mantenir ahir a París va servir com una primera presa de contacte i per exposar la situació en què es troba la plaça financera Andorrana. En aquest sentit, François Villeroy de Galhau va mostrar el suport a Andorra en l’acompanyament en l’aplicació del protocol dels serveis financers sempre que l’acord d’associació tiri endavant amb el suport de la població. Cal recordar que Andorra ha demanat al Banc de França pugui esdevenir prestador de darrera instància.

Casal ha remarcat que “si el Govern ha negociat un bon acord l’objectiu és poder implementar-lo i que amb el referèndum en pugui sortir reforçat”. Preguntat per si tenen un pla B si acaba guanyant el ‘no’, el portaveu s’ha limitat a dir “estem treballant perquè sigui un ‘sí’.

Dispensadors de medicaments de la farmàcia de l'hospital.

Relacionat

Els farmacèutics es planten davant l’acord d’associació amb la UE

També s’ha referit al malestar dels farmacèutics pel que estableix l’acord amb la UE, tenint en compte que s’hauran de cenyir al marc comunitari. Ha deixat clar que “només es podran comparar medicaments que estiguin avalats per l’Agència Europea de Medicaments o dels organismes dels estats membres. Insisteix que la quantitat que s’importen de fora dels països de la Unió Europea representen un 1%. Ara bé, queden exclosos d’aquesta normativa els complements alimentaris.

LES MANIFESTACIONS DE LE PEN

Guillem Casal també s’ha referit a les manifestacions de la diputada d’extrema dreta, Marine Le Pen que qüestiona la llei del català perquè creu que posa en risc el francès al Principat. El portaveu del Govern ha deixat ben clar que “el que digui la senyora Le Pen no influeix en les relacions institucionals perquè les fem directament amb el cap d’Estat i no a través de l’Assemblea Nacional”.

Marine Le Pen,  en un míting electoral.

Relacionat

Marine Le Pen qüestiona la llei del català perquè creu que posa en risc el francès al país

Recorda que des del Govern sempre “hem estat atents a l’equilibri entre l’aportació cultural que ens poden aportar els països veïns i s’ha aconseguit començar el reequilibri de les relacions fomentant els intercanvis culturals i econòmics”. En aquest sentit, ha recordat que “la llei del català que està a tràmit parlamentari és per la promoció i protecció de l’idioma oficial. França també té tipificat que per poder-hi residir s’ha de tenir un coneixement de la llengua i la cultura franceses”.

Comentaris

Trending