L’antiga ambaixada d’Andorra a Brussel·les es posarà en lloguer

Govern ha aprovat aquest dimecres, el procediment per desafectar a l’ús públic l’edifici de la seva propietat

Edifici de l'antiga ambaixada d'Andorra a Brussel·les. ARXIU

Govern ha aprovat aquest dimecres, el procediment per desafectar a l’ús públic l’edifici de la seva propietat que havia estat ocupat per l’ambaixada d’Andorra a Brussel·les amb la finalitat procedir-ne a l’arrendament mitjançant subhasta internacional en pública concurrència.

Aquest edifici, situat a la rue de la Montagne, número 10, de Brussel·les (Bèlgica), va ser adquirit pel Govern al 1999, esdevenint posteriorment l’únic propietari de la integritat de la infraestructura. Durant uns anys l’edifici va compaginar la doble funció d’Oficina de Turisme d’Andorra a Bèlgica, i de seu diplomàtica. Més tard es va tancar l’Oficina de Turisme i l’edifici va ser ocupat totalment per les dependències de l’ambaixada.

Recentment, fa un parell d’anys, la seu diplomàtica ha estat traslladada a unes oficines en règim de lloguer, en una ubicació més propera a altres ambaixades i als edificis oficials de la Unió Europea (UE) i del govern belga. Actualment l’edifici està buit, i sense cap activitat previsible.

L'ambaixada de Brussel·les ha deixat l'emblemàtic edifici i s'ha traslladat a una seu més funcional

Es tracta d’un edifici històric-monumental, inclòs a l’inventari de béns d’interès cultural de Brussel·les. Per aquest motiu, l’immoble és objecte de protecció cultural, fet que restringeix molt les possibilitats d’intervenció o reforma. L’edifici, a més, es troba al centre històric de la ciutat en un entorn urbà de marcat caràcter turístic i comercial, però lluny dels edificis polítics i administratius tant de la UE com del govern belga.

La reactivació de la venda de la seu de l'ambaixada a Brussel·les aixeca polèmica

Tot això fa que el Govern aprovi la desafectació d’ús públic amb l’objectiu d’arrendar l’edifici. El procediment per llogar-lo  determina que, prèviament, el Consell General ha d’aprovar la seva desafectació de constant referència a l’ús públic. Un cop ho hagi aprovat, el consell de ministres podrà aprovar la convocatòria de la subhasta pública internacional de lloguer de l’edifici, sotmesa a les regles de publicitat i concurrència. En un primer moment, el Govern havia optat per la venda de l'edifici, fet que va provocar les crítiques dels excaps de l'executiu Albert Pintat, Jaume Bartumeu i el ja desaparegut Òscar Ribas.

Etiquetes: