Els canvis significatius del text aprovat avui i que ha estat avalat, entre altres pel Principat, fan referència a l’estatus a les reunions conferències de l’Assemblea General, inclòs el seu ordre a la llista d'oradors i la disposició dels seients. També recomana al Consell de Seguretat que reconsideri favorablement la qüestió de l’adhesió de Palestina.
L’executiu andorrà ha manifestat que “s’aposta per una resolució entre els dos Estats i que Palestina entri a l’ONU”. Afegeix que “seure a la taula de diàleg és un pas imprescindible per arribar a una solució de pau”.
Aquests nous drets no només tenen una importància simbòlica, sinó que assenyala un canvi en el pes diplomàtic de Palestina dins de tot el sistema de l’ONU. Tot i això, l’Assemblea General no li ha concedit la condició de membre de ple dret, ja que per això cal una recomanació, precisament del Consell de Seguretat.
Ara, tota la qüestió de l'estatus de Palestina tornarà al Consell de Seguretat per a un nou examen, on és probable que qualsevol esforç per aconseguir la plena adhesió sigui bloquejat novament per un membre permanent, els Estats Units, principal aliat d’Israel. A banda d’aquests dos països, també han votat en contra de la resolució Argentina, República Txeca, Hongria, Nauru, Palau, Papua Nova Guinea i Micronèsia.
L’executiu andorrà a través d’un missatge a través de les xarxes socials ha manifestat que “s’aposta per una resolució entre els dos Estats i que Palestina entri a l’ONU”. Afegeix que “seure a la taula de diàleg és un pas imprescindible per arribar a una solució de pau”.