Des de la formació que lidera Carine Montaner es considera que cal anar “més enllà en l'anàlisi de les implicacions socioeconòmiques de l'acord”. D’aquesta forma, s’ha optat per fer aquest segon encàrrec. En aquest cas, com s’ha dit, centrada en els àmbits més socioeconòmics. Una anàlisis que es vol que es faci de “manera exhaustiva”.
Segons s’explica, l’estudi “es basarà en la consulta d'un ampli ventall d'actors econòmics i socials del Principat”. Així, es vol que hi hagi “una participació activa” d'empreses, professionals i representants de diferents sectors i es buscarà “proporcionar una visió completa de les repercussions potencials de l'Acord d'Associació”.
Des d’Andorra Endavant s’avança que els resultats d'aquest estudi tindran com a objectiu “ajudar a aclarir les incerteses que envolten l'acord, especialment en el que fa referència a l'economia, l'ocupació i el benestar dels ciutadans andorrans i residents actuals”. La formació considera que aquesta informació “serà essencial” tant pels empresaris com pels actors socials i ha de contribuir “a una presa de decisions més informada i orientada cap als beneficis i pèrdues” que comportarà el conveni tancat ara amb la Unió Europea.
Des d’Andorra Endavant es reafirma “el compromís d’informació neutral” referent a l’acord. A la vegada, es posa en relleu que s’intentarà que es considerin “tots els aspectes rellevants per al futur de la Principat”. La formació, però, no marca cap termini per tenir disponible aquest treball.
Comentaris (3)