Andorra Endavant carrega contra Govern pels cubs interactius: “dilapida recursos públics”

La formació assegura que aparells d’aquest tipus es poden aconseguir al mercat a un preu molt més reduït que els 175.000 euros pels quals s’han obtingut i denuncia que s’esmercin esforços en promoció i no en analitzar l’impacte de l’acord d’associació en el teixit econòmic i social

Comentaris

Carine Montaner en una intervenció al Consell General.
Carine Montaner en una intervenció al Consell General. CONSELL GENERAL

Andorra Endavant ha carregat contra Govern per haver destinat gairebé 175.000 euros per disposar d’un cub amb pantalles interactives a través de les quals fer campanya a favor del sí a l’acord d’associació. A través d’un comunicat, la formació denuncia que els diners destinats són una xifra “desproporcionada” i asseguren que els preus de mercat són inferiors. Per això, consideren que l’executiu fa un “gestió ineficaç” dels recursos públics i, de fet, “els dilapida”.

En l’escrit enviat als mitjans de comunicació, el grup parlamentari que lidera Carine Montaner recorda que la despesa destinada a la contractació, feta de forma directa a Blit Entertainment SLU, ascendeix a 174.515 euros i que es fa per una durada de set mesos, inicialment fins a l’abril vinent. I és aquí on consideren que es tracta d’un cost “desproporcionat sobretot si es compara amb els preus actuals del mercat”. Aquests, asseguren, “permetrien una inversió més eficient i racional dels recursos públics”.

De fet, des de la formació es donen dades per argumentar la seva afirmació. Així, s’assegura que “una compra d'un cub virtual similar, a través d'una empresa especialitzada té un cost aproximat de 70.000 euros, incloent-hi una formació específica per un preu de 1.100 euros per tres dies, que permetria a l'equip governamental ser autònom i disposar de l'estructura per diferents esdeveniments segons les necessitats futures”. Per tant, entenen, un cost molt per sota del que finalment ha pagat ara Govern.

Pantalles amb les imatges de l'acord d'associació.

Relacionat

Més de 174.000 euros per a un cub de pantalles LED per resoldre els dubtes de l’acord d’associació

Per això, Andorra Endavant remarca que “ens preocupa que aquesta decisió reflecteix un desconeixement dels preus de mercat per part del Govern”. En aquest cas, seria un fet, al seu entendre, “lamentable” i que “denota una gestió ineficaç dels diners públics i un ús desmesurat de fons per serveis que es podrien obtenir a un preu molt més raonable”.

Més enllà del cost, també es denuncia que la “despesa exagerada” és “part d'una estratègia de màrqueting per aconseguir el sí en el referèndum” i, en canvi, “no es posa atenció en les conseqüències” que una votació afirmativa “podria tenir sobre l'economia i el teixit social del país”. Aquí és on AE insisteix que “amb la UE, ens trobem davant d'un salt al buit que Andorra, al nostre entendre, no es pot permetre”.

Per això, reclamen que Govern “centri els seus esforços a analitzar amb rigor l'impacte real d'aquest acord” en comptes de “dilapidar recursos públics en accions de promoció”. Així doncs, des de la formació “demanem una major transparència i una gestió més responsable dels diners dels ciutadans”.

Comentaris (5)

Trending