Durant el debat dels dos CDI, el ministre ha defensat que “és important disposar d’una xarxa tan àmplia com sigui possible” d’aquests acords. En aquest sentit, ha recordat que això, per un costat, suposa reforçar les relacions amb els diferents Estats. Per l’altre, també permet “facilitar la sortida de les nostres empreses a l’exterior”.
Lladós ha posat en relleu que, en el cas de Lituània, es compleix l’objectiu d’augmentar el nombre de CDI amb els Estats membres de la Unió Europea. Pel que fa a Corea, ha defensat que el país asiàtic és “un pol tecnològic mundial”. Amb aquests dos, ja són disset dels acords d’aquest tipus rubricats i aprovats pel Principat.
Des de l’oposició, s’ha donat suport a la validació, però amb certs apunts. Des de Concòrdia, Pol Bartolomé, i des del PS, Pere Baró, han apuntat que caldria haver tancat abans convenis amb països més propers. En el cas del conseller general socialdemòcrata, ha recordat que, per exemple, encara no n’hi ha cap tancat amb Alemanya. Des d’Andorra Endavant, s’ha instat Govern a buscar nous CDI en el futur.
Els dos primers punts de l’ordre del dia -votats conjuntament- han servit per ratificar dos convenis claus en l’àmbit de la mobilitat, tots dos tancats a Viena, sobre la circulació i la seguretat viària. La validació ha estat unànime per part de tot l’arc parlamentari. El darrer document internacional que ha tirat endavant ha estat l’acord sobre cooperació sanitària transfronterera amb França, també amb el suport de tots els grups de la cambra.
Comentaris (3)