L'altre raó és que es vol estar a prop de les institucions europees i de les altres representacions diplomàtiques. Albert Pintat qualifica de "lamentable" la tendència a voler ser com la resta de delegacions "en oficines impersonals i grises. La nostra actual ambaixada proclama la personalitat històrica i singular d'Andorra. És un edifici que és l'enveja de moltes delegacions". Com Pintat, altres caps de Govern com Jaume Bartumeu o Òscar Ribas també han criticat la venda de l'actual seu diplomàtica.
L'exministra d'Afers Exteriors i també exambaixadora a Brussel·les, Meritxell Mateu no troba correcte la voluntat de vendre un edifici emblemàtic justament quan es compleixen 30 anys de la signatura de l'acord duaner el juny del 1990. Mateu assenyala que "es ven un edifici emblemàtic al centre de la ciutat per anar de lloguer a un despatx anònim".
El dimecres passat, el ministre portaveu Eric Jover va assegurar que "aquesta ambaixada complia amb dues funcions, la diplomàtica i l'oficina turística. Actualment els elements de promoció turística són digitals i ni presencials per la qual cosa mantenir una oficina de turisme està cada cop menys justificat". L'edifici té uns costos de manteniment molt alts i que s'incrementen any rere any. "Necessita un manteniment constant, una cosa lògica si tenim en compte els anys que fa des de la seva construcció. Per aquests motius volem fer un canvi d'enfocament".
Comentaris (5)