Afers Exteriors atorga diverses subvencions per l’impuls de la cooperació internacional

Ha adjudicat els ajuts a entitats cíviques andorranes i als altres actors que han presentat projectes i programes per un import global de 37.500 euros per a cinc projectes, 7.500 euros per a cada proposta

Comentaris

Afers Exteriors atorga diverses subvencions per l’impuls de la cooperació internacional.
Afers Exteriors atorga diverses subvencions per l’impuls de la cooperació internacional. Govern d'Andorra

El ministeri d’Afers Exteriors ha atorgat diverses subvencions per l’impuls de la cooperació internacional, seguint les prioritats marcades pel Pla rector de la cooperació internacional per al desenvolupament sostenible 2024. Entrant en detall, Govern ha adjudicat les subvencions a les entitats cíviques andorranes i als altres actors que han presentat projectes i programes de cooperació internacional al desenvolupament per un import global de 37.500 euros per a cinc projectes (7.500 euros per a cada proposta). Aquestes ajudes estan destinades a projectes de petita inversió econòmica i se sumen a les subvencions atorgades a principis de novembre d’enguany a un total de set projectes per un import total de 249.221,71 euros.

Entrant en detall, s’ha subvencionat el projecte ‘PRESALMENI – Projecte prevenció salut mental en infants 2024’ impulsat per Cooperand amb Llatinoamèrica. L’objectiu d’aquesta iniciativa és reduir les patologies mentals en nens i adolescents de 10 a 17 anys en situació d’extrema pobresa en el barri Plan 3000 i altres zones perifèriques de Santa Cruz de la Sierra, Bolívia, un sector conegut pels alts nivells de marginalitat, violència i manca de serveis bàsics, fet que augmenta el risc d’exclusió social entre els menors.

Un dels altres projectes subvencionats és ‘La comunicació com a eina de desenvolupament: Rehabilitació de la ràdio d'Ibo’, impulsat per Fundació IBO-ÀFRICA que té com a finalitat recuperar un antic edifici públic ubicat al centre d’Ibo, per convertir-lo en una ràdio local. Aquesta nova ràdio serà un mitjà clau per a la comunicació i l’accés a la informació per a la població i dels voltants.

La tercera subvenció és per l’entitat Cooperació pel Desenvolupament Local que participa en el projecte impulsat per l’AJAEE (Association des Jeunes pour l’Avenir Éducatif des Enfants), a una localitat propera a Réo, a la província de Sanguié, Burkina Faso, que té com a objectiu principal construir una font per garantir l’accés a l’aigua potable a la comunitat. També s’ha atorgat una altra subvenció a la mateixa entitat per impulsar el projecte ‘Microcrèdits per a joves emprenedors i emprenedores’, que té com a objectiu impulsar l’emprenedoria juvenil a Bukina Faso, proporcionant recursos financers a joves d’entre 18 i 35 anys per ajudar-los a iniciar negocis i millorar les seves condicions de vida.

Finalment, s’ha adjudicat una subvenció de 7.500 euros a l’entitat ‘Aigua de Coco per la Protecció de la infància via sobirania alimentària i sensibilització – Centres d'Educació Nutricional’, per buscar la resiliència de les llars enfront de l'empitjorament de la situació socioeconòmica a causa de les crisis de la pandèmia de la COVID-19, la guerra de Rússia contra Ucraïna i els efectes del canvi climàtic en el sud de Madagascar.

CONTRIBUCIONS VOLUNTÀRIES

Paral·lelament, el Govern ha donat llum verda a una contribució voluntària de 40.000 euros en favor d’Unicef per col·laborar en el projecte ‘Escalant solucions climàtiques per a infants: Eco-Pobles al Sud de Madagascar’. És el tercer any que l’executiu contribueix en l'execució d’aquest projecte i que s’està treballant per transformar 20 pobles ja existents en pobles sostenibles i amb estructures de sanejament.

Finalment, l’executiu col·labora amb 60.000 euros amb la nova campanya global, ‘ProveItMatters’ impulsada per la representant especial del secretari general de les Nacions Unides per a Infants i Conflictes Armats. El projecte llençarà una campanya global que té l’ambició de mobilitzar l’atenció internacional per efectuar una demanda d’acció a la comunitat internacional envers l’increment de les greus violacions contra els infants a les zones de conflicte mitjançant l’aplicació de la Convenció sobre els drets de l’infant, que Andorra va signar el 2 d’octubre de 1995.

Comentaris

Trending