La trobada ha tingut lloc a la Casa dels Canonges, a la capital catalana, i s’ha centrat en posar en marxa el treball conjunt que Espot i Aragonés van pactar en la reunió mantinguda ara fa uns mesos. Aquest prioritza, sense excloure altres àmbits d’interès comú, qüestions relacionades amb infraestructures, residus, energia i salut
Consellera i ministra també han acordat impulsar el Grup de Treball sobre Reptes Transfronterers, que abordarà qüestions com el desenvolupament sostenible o l’habitatge
Així, una de les iniciatives que es destaca és el fet que es formalitzarà la possibilitat que ciutadans del Pirineu català puguin ser tractats a l’hospital andorrà. Més concretament, a la unitat de cures intensives o al servei de cirurgia pediàtrica. D’aquesta forma, es vehicula una demanda històrica de les comarques veïnes. També es vol obrir el Centre de Teràpies Avançades de Catalunya a la participació andorrana.
El treball conjunt també inclou altres àmbits, com ara l’energètic. Així, s’impulsarà una cooperació entre FEDA i l’empresa pública catalana de l’Energètica i l’Institut Català d’Energia. I, lògicament, es vol continuar potenciant l’aeroport de la Seu d’Urgell. Un altre punt abordat és l’oficialitat de la llengua catalana a les institucions europees, una demanda que, per ara, no ha prosperat a l’espera de cerca un consens de tots els països membres.
Consellera i ministra també han ratificat la constitució del Grup de Treball sobre Reptes Transfronterers. L’objectiu es, segons s’ha informat des del govern català, “disposar d’un espai de diàleg” sobre qüestions que afecten especialment les zones dels dos territoris. Així, es preveu fer un seguiment transversal de la cooperació en curs i acordar accions conjuntes que serveixin per millorar la qualitat de vida a totes dues bandes però també el desenvolupament sostenible o la qüestió de l’habitatge.
A la reunió també han participat, per part andorrana, l’ambaixador a Espanya, Vicenç Mateu; el director del departament d’Afers Bilaterals i Consulars, Andreu Jordi; i la coordinadora de Cooperació Transfronterera, Maira López. Per part catalana, hi era la delegada de la Generalitat a Andorra, Anna Vives; i la directora general d’Acció Exterior, Anna Dotor.
Precisament, Serret també ha aprofitat la trobada per traslladar a Tor que la delegació al Principat es trobarà plenament operativa durant aquest primer semestre. S’entén que, d’aquesta forma, l’executiu català “consolida i enforteix les relacions de bon veïnatge amb Andorra i intensifica els lligams en l’àmbit institucional, cultural i econòmic, potenciant la presència de la llengua catalana al món”.