En efecte, els portaveus de l’esmentada plataforma han ressaltat que de la informació que fins ara se’ls ha facilitat, poques dades hi ha que permetin fer una comparativa seriosa com la que s’ha usat per mirar de situar els sous dels funcionaris andorrans en relació de les nòmines que s’abonen a Espanya, França, Mònaco, Luxemburg o Suïssa, que han estat els països triats per a la comparativa. I, encara, en el cas espanyol, s’han anat a buscar exemples més locals.
Dits portaveus exposen que a parer seu, hi ha dades que no són correctes o que no recullen la informació exacta dels butlletins salarials dels països veïns. I, en aquest sentit, lamenten que ara per ara, en la part del treball de comparació que han pogut veure, no se citen les fonts d’on s’ha tret la informació, d’on s’han obtingut les dades, fet que fa generar molts dubtes i interrogants.
A més, recorden els portaveus de la plataforma sindical, per exemple en el cas dels bombers, les dades facilitades deixen fora de tota avaluació en alguns casos els complements pràcticament fixes que cobren els professionals de l’extinció d’incendis perquè consideren els analistes contractats per Govern que hi ha una alta variabilitat i fa de mal comparar. “Llavors han fet la comparativa sense comptar complements i s’han quedat tan amples” perquè anava a favor, defensen els sindicalistes, del missatge que volia fer passar el Govern.
“Manipulen les coses per fer el que ells volen i es pensen que la gent deu ser babaua o quelcom de similar”, han indicat les fonts consultades, de portaveus de la plataforma, que han indicat que el desfasament de les graelles no només afecten les promocions més recents si no en conjunt, atès que hi ha no pocs funcionaris que es mantenen al 80% o poc més dels seus respectius nivells i això fa anys que els està penalitzant.
Comentaris (1)