Fa temps que tots dos són objecte de moltes crítiques per part de diversos operadors del departament. Des d’arquitectes a enginyers passant per les estacions d’esquí. A més, segons les fonts consultades, especialment Brillas s’hauria enfrontat en més d’una ocasió o, almenys o hauria mostrat clares divergències, amb les directrius marcades amb el titular del ministeri, un Jordi Torres Falcó que sabent-se també en certa manera a la corda fluixa, hauria volgut donar un cop de puny sobre la taula. Una maniobra d’autoritat.
Els canvis, els que s’acabin de produir, s’haurien de veure en tota la seva extensió el mes que ve. Hores d’ara, segons fonts del ministeri, encara no estarien decidits els relleus de Brillas i Peñalba. Especialment significatiu, en ser el cap d’àrea, és acabar de confirmar la substitució del primer, a qui s’estaria intentant trobar un lloc en un altre ministeri però no és clar que aquest pas s’acabi fent. El que semblaria clar, això sí, és que la voluntat de rellevar Brillas hauria comportat un notable rebombori, fins al punt que qui al seu dia va ser conseller del comú de Canillo hauria causat baixa de Demòcrates com a resposta i enuig a la situació laboral.
El malestar de Brillas l’hauria suposadament portat a deixar fins i tot la seva afiliació política a Demòcrates, al tomb dels quals havia estat conseller comunal a Canillo
Fa molt temps que les queixes en relació a l’actuació del departament d’Urbanisme governamental, i especialment vinculades a Brillas i Peñalba, que ja ha passat per diversos departaments i serveis per circumstàncies similars, són notables. Els contractistes, els arquitectes… diversos professionals que ‘han de passar’ pel departament topen amb les maneres de fer i les decisions dels dos professionals d’Urbanisme. En molts casos, les sol·licitus es dilaten temps excessiu.
Segons les fonts consultades, per intentar eludir responsabilitats els dos funcionaris fan, per norma, interpretacions excessivament restrictives de les normatives, dels reglaments. Una situació, una manera de fer, que se sol traduir en desestimacions de les peticions que es formulen o en el fet de posar moltes pegues. “És època de tenir al departament persones que vulguin avançar, tirar endavant, que no pas frenar de manera sistemàtica”, han indicat les fonts.
Comentaris (18)