Els sindicats dels cossos especials podrien tenir vot en els processos de selecció el 2025

Els grups parlamentaris treballen conjuntament una proposició de llei que comportarà altres modificacions legislatives i de reglaments i s’entrarà a tràmit en el pròxim període de sessions

Una assemblea del SEP.
Una assemblea del SEP. Albert Sanjuan

Els grups parlamentaris estan treballant en una proposició de llei per tal que els sindicats dels cossos especials puguin tenir vot en els comitès de selecció. Fonts del Consell General han explicat que el text haurà de modificar diverses lleis o reglaments i preveuen que el text pugui entrar a tràmit en el pròxim període de sessions, és a dir, a partir del març del 2025.

Els cossos especials només tenen el rol d’observadors en els comitès tècnics de selecció i tot apunta que a partir de l’any vinent podran tenir també veu. Almenys així es desprèn del treball que estan duent a terme els grups parlamentaris en forma de proposició de llei. De fet, el Consell General havia manifestat el compromís amb el Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) per tal de modificar la Llei del cos d’educació per tal que poguessin tenir no només veu sinó també vot.

El SEP té el compromís dels grups parlamentaris perquè tinguin vot al Comitè Tècnic de Selecció.

Relacionat

Compromís dels grups parlamentaris perquè el SEP tingui dret a vot al Comitè Tècnic de Selecció

Les fonts consultades han explicat que quan ho tenien tot a punt per començar el treball legislatiu es van adonar que calia solucionar també la situació de la resta de sindicats de cossos especials. De fet, la Llei de la Funció Pública deixa clar la importància dels representants dels treballadors. En aquest cas, el Tribunal Constitucional ho va exigir i, malgrat que es van fer canvis legals es van deixar al marge els reglaments de funcionament dels cossos.

La ministra Ester Molné durant l'acte d'obertura d'una formació penitenciària.

Relacionat

Govern fa marxa enrere: tots els sindicats tindran veu i vot en els processos de selecció

La proposició de llei es tracta en el si de la comissió legislativa d’Educació, Recerca, Cultura, Joventut i Esports. Les fonts consultades han descartat que el text s’entri a tràmit en aquest període de sessions perquè comporta canvis en altres legislacions i reglaments. A Això cal sumar-li els textos que s’estan tractant actualment i farà que no es pugui entrar fins al pròxim període de sessions, a partir del març del 2025.

Comentaris (2)

Trending