La decisió de declarar desert el concurs l’ha anunciada aquesta tarda el SAAS a través d’un comunicat i després d’estudiar les al·legacions que havien fet els quatre grups empresarials (de fet, tres) que s’havien presentat al procés. Segons el comunicat, el consell directiu del SAAS, a proposta de la mesa de contractació, ha acordat declarar desert el concurs “per criteris d’oportunitat econòmica, atès que davant de les diferents estratègies adoptades pels licitadors en relació a la part fixa i variable de les ofertes, la mesa de contractació mitjançant l’anàlisi preliminar dels preus presentats pels diferents licitadors per a l’execució del contracte, detecta que no podrien assumir-se d’acord amb la dotació pressupostària prevista per la parapública”.
Fins ara, el 60% de la valoració de les propostes tenia en compte només el forfet fix, que per exemple Cor de les Valls havia situat en un euro diari, una xifra irrisòria i, en canvi, que ben clarament suposava no poder assumir en condicions el servei. Per contra, en els serveis variables, tan Cor de les Valls com ADP disparaven alguns dels preus. Els altres aspirants, les aliances liderades respectivament per Ambulàncies Carlemany i Ambulàncies Valira, i SAS Ambulàncies, feien una oferta més similar a la que actualment està assumint el SAAS encara que en alguns aspectes lleugerament a la baixa.
En tot cas, ja havia quedat clar que hi havia una clara distorsió de preus producte, segurament, de l’estratègia d’ADP per voler mantenir a qualsevol preu la concessió del servei. Ara, i “vist que l’objectiu de la licitació és adjudicar el contracte al licitador que presenti la millor oferta pel SAAS, tan a nivell econòmic com tècnic”, la parapública “convocarà una nova licitació ajustant la proposta de valoració econòmica de les ofertes, quina atorgarà la major puntuació al licitador que presenti una proposta amb el cost global anual més avantatjosa pel SAAS”.