Govern justifica l’increment de les hores extra del 2022 pel canvi de la plataforma d’administració

El ministre portaveu, Guillem Casal, remarca que els departaments de Finances i Funció Pública van haver de destinar molts recursos i també es van reorganitzar equips de treball per cobrir baixes derivades de la Covid-19

Guillem Casal durant la roda de premsa posterior al consell de ministres.
Guillem Casal durant la roda de premsa posterior al consell de ministres. SFGA/JAViladot

Govern ha volgut justificar aquest dimecres els motius pels quals vuitanta funcionaris van fer més hores extra del permès per la normativa, dels quals deu en fan fer més de 300, tal com recull l’informe fiscalitzador del Tribunal de Comptes de l’exercici 2022. El ministre portaveu, Guillem Casal, ha explicat que el canvi de la plataforma de gestió pressupostària SAP “va comportar que alguns departaments del ministeri de Finances i Funció Pública haguessin des destinar molts recursos humans”. Així mateix, el fet d’encara continuar en situació de pandèmia va provocar que s’haguessin de cobrir baixes mèdiques derivades de la Covid-19.

L’administració central va efectuar un canvi de la plataforma de gestió pressupostària i això va suposar que des de l’executiu “s’haguessin de destinar molts recursos humans, sobretot des dels departaments de Finances i de Funció Pública”. Aquest és el motiu que explica, sobretot, l’augment del 344% respecte al 2021 del nombre de treballadors que van superar les 120 hores extra. En aquest sentit, Casal ha manifestat que “ens vam trobar en una mena d’embús derivat de facturació retardada i la manera de recuperar el temps va ser destinar més personal”.

L'edifici administratiu de Govern.

Relacionat

Deu funcionaris van fer més de 300 hores extra l’any 2022

El ministre portaveu ha recordat que en aquell moment encara s’estava en pandèmia i havia algunes baixes mèdiques derivades de la Covid-19 que s’havien de cobrir, fet que va provocar que “es reorganitzessin els equips de treball”. Tot i això, remarca que “intentem solucionar aquest aspecte d’any amb any i nodrim de treballadors públics diversos departaments per no caure en aquest tipus de casos”.

D’altra banda, pel que fa al toc d’atenció sobre la inversió no executada, Guillem Casal, ha recordat que “això no ens suposa cap despesa extra” i ha tornat a referir-se a la crisi sanitària i l’auge que va tenir la construcció. Això va provocar que alguns concursos públics quedessin deserts, sigui perquè no es presentava cap empresa o perquè les ofertes no s’adequaven al pretès per l’Administració.

Comentaris (1)

Trending