Així ho ha explicat el portaveu de l’executiu, Guillem Casal, després que el document s’hagi validat en la reunió de ministres d’aquest dimecres. El text va ser tramitat conjuntament per les forces parlamentàries i modifica la Llei de creació del pla de pensions de la funció pública per permetre que s’hi incorporin aquests col·lectius. Afectaria els treballadors del mateix Consell General, però també d’altres organismes adscrits, com ara el Raonador del Ciutadà, el Tribunal de Comptes, així com el Tribunal Constitucional. D’aquesta forma, tindrien les mateixes condicions de retir que altres empleats públics.
Com a pas previ a la seva votació al ple -inicialment amb un debat en presa en consideració-, calia tenir aquest criteri de Govern, que s’ha aprovat aquest dimecres i que és “favorable”. Casal ha apuntat que, des de l’executiu entenen que ampliar el pla a aquestes persones és “raonable i equitable”, tal com ja succeeix amb altres entitats públiques.
I això malgrat que, com ha posat en relleu, això suposarà un increment de la despesa per a les diferents entitats. Aquest, però, no s’ha quantificat. Casal ho ha justificat argüint que dependrà de quants treballadors s’hi acabin acollint. En tot cas, per a cada empleat que s’incorpori al pla, caldrà aportar el 3% del seu salari. Per tant, “haurem d’ampliar els crèdits necessaris en els respectius pressupostos”.
Un cop emès el criteri, el text ja pot ser votat al ple en la propera sessió ordinària de Consell General. Com és lògic rebrà el suport de tots els grups per ser pres en consideració i tot fa pensar que a la fi del debat es renunciï a presentar esmenes i, per tant, sigui aprovat de forma automàtica quan superi aquest tràmit.