Els funcionaris celebren que no es privatitzin serveis i accepten posar les eines per al teletreball

El Sipaag valora, d’entrada, de forma positiva les directrius del pla de treball de Funció Pública tenint en compte que no poden anar més enllà de final del 2021

sipaag
sipaag

Els funcionaris celebren que la ministra de Funció Pública, Judith Pallarés, hagi dit públicament que no hi ha intenció d’acomiadar cap treballador de l’administració i que tampoc es planteja externalitzar cap servei. Alhora, ara per ara, el fet que els plans de treball contemplin que per fer teletreball els empleats hauran de posar a disposició de l’administració les seves pròpies eines no suposa un problema. Això no obstant, deixen clar que es tracta d’una qüestió provisional i que quan es vulgui regular per via de llei s’haurà d’afinar la qüestió.

El president del Sindicat de personal de l’administració general (Sipaag), Lluís Anguita, ha valorat positivament en general les noves directrius acordades pel Govern en matèria del funcionariat. Anguita ha reconegut que el sindicat va fer algunes aportacions que han estat recollides i ha recordat que els plans laborals tenen un any de vigència, amb la qual cosa allò que s’ha acordat ara no podrà anar més enllà de final del 2021.

La ministra de Funció Pública, Judith Pallarés, durant la compareixença.

Relacionat

Ni acomiadaments de funcionaris ni privatització de serveis

Davant d’altres veus i sensacions, que Pallarés afirmés contundentment que no es preveu privatitzar cap servei, per al Sipaag és un gran pas endavant. Una mena de calma. On consideren els sindicalistes que la situació no és tan clara és amb la contundència de la ministra que no es poden fer noves contractacions. En aquest sentit, Anguita ha remarcat que per molta flexibilitat i remodelació que es vulgui fer difícilment no quedarà cap forat necessari de cobrir sense ningú que se’n pugui ocupar. El tema de la formació no és sempre evident, remarquen des del Sipaag.

El portaveu sindical també valora positivament la regulació de permisos que s’ha fet i la possibilitat de poder reduir la jornada de treball sempre que el treballador ho necessiti o ho vulgui. I en relació amb el teletreball, Anguita ha assegurat que la immensa majoria de funcionaris, entenent la situació actual -“és clar que no està ara la cosa per comprar cent ordinadors de cop”-, no posen traves al fet de posar les seves eines. També ha deixat clar, però, que es dóna per fet que s’està davant d’una situació provisional, de transició. “Quan es vulgui incloure a la llei, llavors sí que caldrà dir-hi la nostra i exposar el que es consideri necessari”. Per ara, si a algun empleat públic, per exemple, li cal endur-se a casa una pantalla d’ordinador per poder treballar millor, no hi ha cap inconvenient.

Comentaris (6)

Trending