Les diverses fonts consultades han explicat que no es pot descartar de cap de les maneres que a mesura que es vagi implantant de forma efectiva i regular el teletreball a l’administració una vegada ha estat regulat per primera vegada, s’introdueixin canvis respecte de l’establert ara per ara. Però, en principi, allò publicat es veu bé perquè hi ha hagut consens. “Es va treballar en la comissió de personal” i es van tenir en compte “aportacions dels sindicats”, per la qual cosa es va avalar el document final, que fixa, per exemple, que per poder-se acollir al teletreball, més enllà que el lloc de treball ho permeti, el treballador ha de tenir una antiguitat mínima d’un any i no estar en període de prova, per exemple.
Hores d’ara, han reconegut les fonts consultades, és complicat de dir si hi haurà molts treballadors públics que s’acullin a la fórmula laboral ja degudament regulada. Segons les fonts, “no se sap perquè ara s’ha de formalitzar una nova sol·licitud i l’ha d’aprovar, primer, el director de cada departament i després Funció Pública”. És molt probable que no hi hagi tanta adhesió com es pot pensar per part de l’opinió pública. En tot cas, l’administració assegurarà al cent per cent la gestió que necessiti l’administrat.
GRAELLES SALARIALS
D’altra banda, el Sipaag, com a principal organització de representació dels funcionaris de l’administració general, està a l’espera que Funció Pública els informi sobre les graelles salarials. En aquest sentit, les fonts del sindicat consultades han explicat que “hem sol·licitat una reunió perquè ens exposin almenys les conclusions de l’informe de diagnòstic de les graelles salarials però, de moment, no hem obtingut resposta”.