De fet, el Govern, i en aquest cas per exemple la ministra d’Interior, Ester Molné, es va comprometre per exemple amb algun dels sindicats dels bombers a poder implementar nous salaris alhora que incrementar els dels actuals funcionaris del departament a partir de principi del 2025. Aquest va ser un compromís per aconseguir desincentivar la vaga d’hores extraordinàries que durant algunes setmanes van protagonitzar els funcionaris del cos. Els terminis, per tant, es mantenen inalterables i la voluntat és poder “entendre com estem pagant i quant des de l’administració”. I comprovar, alhora, si l’administració andorrana és competitiva en relació amb l’entorn.
El treball, ha recordat Cornella, l’està duent a terme una de les empreses més expertes en la matèria que hi ha a Espanya. De moment, “el que hem fet és una recollida d’informació per part de l’empresa proveïdora”. El secretari d’Estat ha remarcat que des de Funció Pública ja es tenia una part d’informació aplegada i que els tècnics de l’adjudicatària del treball ha pogut contactar amb els directors i responsables dels diversos departament o cossos i “també s’ha tingut un contacte amb els sindicats” que representen el personal de cada àrea o cos.
Una vegada es doni per conclosa la fase de recopilació de dades, que ja estaria força avançada, s’entrarà en una etapa “molt tècnica” d’anàlisi tant de la informació recollida com de la comparació amb departaments o cossos homòlegs de l’entorn més immediat. Per comprovar quina és la situació dels funcionaris actuals i, també, per avaluar si l’administració andorrana és prou competitiva quan ha d’anar a cercar, si mai és el cas, professionals a l’estranger d’un determinat sector o matèria específica de l’àmbit públic.