Jover era l’alternativa del Govern una vegada el director econòmic i de serveis generals del SAAS, Luis Buendía, també hauria rebutjat un oferiment que es donava per fet i clar. La voluntat inicial de l’executiu era tocar les mínimes peces possibles una vegada semblava evident que no es tornaria a renovar una vegada més el contracte de l’actual director general del SAAS, un Josep Maria Piqué que algunes fonts han assegurat que estaria disponible per assumir un nou contracte.
En tot cas, i si no hi ha canvis, Piqué hauria de deixar les seves actuals funcions, a tot estirar, el darrer dia del mes que ve, de l’agost. Amb tot, les fonts consultades no han descartat que d’alguna manera o altra, aquest gestor sanitari de llarga trajectòria -especialment lligat a l’hospital Clínic de Barcelona- continuï vinculat a la sanitat andorrana. Però la intenció és que de cap manera ho hagi de fer en la direcció general del SAAS.
Buendía, encara que coneixedor de la casa i amb recursos per dirigir-la, preferiria més el segon pla on està situat hores d’ara. De fet, una mica com Jover. L’exministre estaria dirigint les regnes d’una important ‘family office’ del país i se sentiria còmode, a banda que no fa pas gaire mesos que ha començat aquest nou camí en el sector privat. Així les coses, en les travesses actuals hi apareixen especialment l’actual cap de servei de Salut Mental, Carlos Mur, tot i que es preferiria una persona del país, i fins i tot l’exdirector assistencial del SAAS i exministre de Salut Joan Martínez Benazet, encara que sembla aquesta segona variable complicada.