Stop Violències ha atès en un any fins a 45 dones en el marc de la xarxa la Meri, un projecte impulsat per assessorar sobre l’avortament i els drets sexuals i reproductius. L’entitat també ha donat suport econòmic a sis sigui per pagar la mateixa interrupció voluntària de l’embaràs o per poder fer-se proves mèdiques, com ara ecografies.
L’entitat feminista ha volgut aprofitar la celebració del Dia Internacional dels Drets Humans per fer balanç del primer any de vida de la xarxa la Meri. Es tracta d’un projecte impulsat conjuntament per Stop Violències i diferents entitats catalanes com l’Associació de Drets Sexuals i Reproductius, la plataforma Dret al propi cos i Marea Verda Barcelona.
En un any, la xarxa ha assessorat 45 dones, de les quals 25 són residents i 15 més es trobaven al país com a temporeres. A més, cinc més haurien relatat que van avortar a Barcelona amb un fetus inviable.
Totes les dones van acabar interrompent de forma voluntària l’embaràs. Així, 21 ho van fer a clíniques privades de la capital catalana, entre que 19 ho van fer farmacològicament. És a dir, van prendre un medicament que els provocava l’avortament, opció factible fins a la novena setmana de gestació. Després hi ha el cas de les dones que tenien un fetus no viable a les quals, denuncien des de l’entitat, “Andorra no oferia cap solució digna”.
A banda, la xarxa la Meri també ha donat suport econòmic a sis persones. Aquests diners han anat a pagar l’operació d’avortament o bé proves mèdiques necessàries, com ara una ecografia.
Des d’Stop Violències es valora positivament aquest balanç i s’avisa que “continuarem lluitant pels drets de les dones” i que “ho farem per mitjà de la sororitat”. Així mateix, expressen l’agraïment a Marea Verde de Barcelona, a Ca la Dona i a l'Associacio de drets sexuals i reproductius el seu suport i l'assessorament.